Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Μαζική διαρροή Pώσων πιλότων σε ασιατικές Xώρες

Εδώ και δυόμισι χρόνια, πάνω από 300 Ρώσοι πιλότοι που εργάζονταν σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους και πήγαν να εργασθούν στο
εξωτερικό, ενώ άλλη μια ομάδα 400 πιλότων βρίσκεται στη διαδικασία της γραφειοκρατίας για εργασία στο εξωτερικό, σημειώνει η  ρωσική εφημερίδα «Kommersant»
Πρόκειται για εξειδικευμένους επαγγελματίες με άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, δηλαδή διοικητές και αξιωματικοί καθώς και εκπαιδευτές του ρωσικού στρατού.
Η φυγή αυτή των Ρώσων πιλότων ενδέχεται  να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές εταιρείες όπως είναι η S7, «Ural Airlines», «Βόλγα-Dnepr» και «VIM-Avia».  Μόνο από την τελευταία υπάρχει διαρροή 12 πιλότων.
Οι Ρώσοι πιλότοι στρέφονται σε χώρες της Ασίας- Κίνα, Κορέα και Βιετνάμ.. Λόγω της εξασθένησης του ρουβλίου οι μισθοί στις χώρες αυτές είναι περίπου τέσσερις φορές υψηλότεροι από ό, τι στη Ρωσία και κυμαίνονται από 17 χιλιάδες ως 25 χιλιάδες δολάρια. Επίσης, έχουν μικρότερο οράριο εργασίας, δηλαδή, 80 ώρες πτήσης, από τις 90 στη Ρωσία.
Το υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Kommersant» ότι υπάρχει διαφυγή προσωπικού  και ανέφερε ότι αναζητούνται τρόποι για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό.
Για παράδειγμα η εταιρεία «Aeroflot» ανέφερε ότι πρόκειται να αυξήσει τους μισθούς των πιλότων  κατά πέντε φορές και πιθανόν να κάνει προσλήψεις ξένων πιλότων. Οι άλλες όμως αεροπορικές εταιρείες δεν προτίθεται να προβούν σε παρόμοια μέτρα. (Interfax.ru)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις