Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

#PAROS #NAXOS #MYKONOS «Λαβράκια» από τους φορo-ελέγχους στα νησιά -«Βροχή» λουκέτα & πρόστιμα

Με ελέγχους στους τουριστικούς προορισμούς, λουκέτα και πρόστιμα, αλλά και... λοταρία προσπαθεί το ΥΠΟΙΚ να συμμαζέψει τη φοροδιαφυγή που οργιάζει. 

«Λαβράκια» από ελέγχους
Την Παρασκευή και το Σάββατο κόπηκαν πρόστιμα και μπήκαν λουκέτα σε καταστήματα σε δημοφιλείς προορισμούς, αφού οι ελεγκτές της ΑΔΑΕ, κατά τους ελέγχους τους, διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις. 
Συγκεκριμένα, από τους εν λόγω ελέγχους διαπιστώθηκε: 
  • Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.
  • Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδόσει 13 αποδείξεις.
  • Σε εστιατόριο στη Μύκονο, σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη.Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά των αναλόγων προστίμων.
  • Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ - εστιατόριο. Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια.
  • Φούρνος στη Νάξο, όπου οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σαν τουρίστες, δεν έκοβε αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων του. Ο φούρνος έκλεισε χθες το πρωί. 
Εκτός από την εστίαση, «βαριές καμπάνες» για αποδείξεις έριξαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε εταιρείες με ενοικιαζόμενα στη Μύκονο και στη Νάξο. Συγκεκριμένα, στη Μύκονο εντοπίστηκαν 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις και στη Νάξο 120 περιπτώσεις. Το πρόστιμο για κάθε περίπτωση παράβασης υπολογίζεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ, συν το πρόστιμο μη έκδοσης αποδείξεων.
Λοταρία με δώρο 1.000 ευρώ
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση, χωρίς να έχει οριστοκοποιήσει το σχέδιο, προαναγγέλλει λοταρία για τις αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές πλαστικού χρήματος.
Το επικρατέστερο σενάριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, προβλέπει να κληρώνονται 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Στην «κληρωτίδα» θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις του κάθε φορολογούμενου, ενδεχομένως πάνω από κάποιο όριο. Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις