Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Υπ Εξ της Ρωσίας: Οι ΗΠΑ απεγνωσμένα παρεμβαίνουν στην επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων στην αεροπορική βάση του Shayrat

© RIA Novosti / Μιχαήλ Voskresensky Πιλότος της Συριακής Πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Shayrat. Φωτογραφία αρχείουΜΟΣΧΑ, 13 Ιουλίου – RIA Novosti. Οι ΗΠΑ απεγνωσμένα παρεμβαίνουν στην επίσκεψη της Συριακής αεροπορικής
βάσης της Συρίας από τους διεθνείς εμπειρογνώμονες, παρά την πρόσκληση της κυβέρνησης της Συρίας, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος των ζητημάτων της μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών  του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας  στο RIA Novosti  Μιχαήλ Ουλιάνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην κατάσταση με το περιστατικό στο Χαν Σέιχουν η Δαμασκός  ‘διορίστηκε’ ένοχη από την  Ουάσινγκτον πριν από την έναρξη οποιασδήποτε έρευνας.
‘Φαίνεται ότι η στοιχειώδης λογική απαιτεί ότι σε αυτή την περίπτωση η Ουάσιγκτον θα πρέπει να επιμείνει στην επείγουσα επίσκεψη του Shayrat ειδικών του ΟΗΕ και του OPCW έτσι ώστε σε  διεθνές επίπεδο να καταδικάσει τη Δαμασκό για  παραβίαση της Σύμβασης για την απαγόρευση των χημικών όπλων και να  εμποδίσει την επόμενη χρήση του  καθεστώτος (του  Προέδρου  της Συρίας Μπασάρ)   Ασάντ να χρησιμοποιήσει τα  χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του πληθυσμού του. ‘Όμως όχι , οι Ηνωμένες Πολιτείες παρεμβαίνουν απεγνωσμένα στο να επισκεφθούν την  αεροπορική βάση  το διεθνές προσωπικό, παρά την πρόσκληση του Κυβέρνηση της Συρίας και την ετοιμότητά της να εγγυηθεί την ασφάλεια του  ταξιδιού ‘- δήλωσε ο Ulyanov.
Η Συριακή αντιπολίτευση δήλωσε στις 4 Απριλίου 80 θύματα της επίθεσης με  την χρήση χημικών  όπλων  στην πόλη Khan-Sheykhun στην επαρχία  Idlib και 200 τραυματίες. Υπεύθυνα για την επίθεση  κάλεσε τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, τα οποία σε απάντηση απέρριψαν αποφασιστικά τις κατηγορίες και έριξαν  την ευθύνη στους αντάρτες  και τους προστάτες τους. Οι αρχές της Συρίας δήλωσαν ότι δεν χρησιμοποίησαν ποτέ χημικά όπλα εναντίον αμάχων και κατά των  τρομοκρατών και ότι όλο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας πέρασε  υπό τον έλεγχο του OPCW.
Οι ΗΠΑ, χωρίς να έχουν αποδείξει την ενοχή του Συριακού στρατού και χωρίς να έχουν ακούσει την  έκκληση της Ρωσίας για προσεκτική έρευνα, έπληξαν το Shayrat τη νύχτα της 7ης Απριλίου. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ξεκίνησαν 59 πύραυλοι . Όπως δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ σε συνέντευξή του στην RIA Novosti, δεν υπήρχε χημική επίθεση και υπήρξε μια πρόκληση για δικαιολόγηση του πλήγματος στην αεροπορική βάση Shayrat.
Την Τετάρτη, ο διευθυντής της CIA, Μαρκ Πομπέο, δήλωσε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έχει ισχυρές ενδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων ‘από το συριακό καθεστώς’ στις 4 Απριλίου στο Khan Sheyhun.
Η εξέλιξη  της κατάστασης – σε ένα ειδικό κεφάλαιο  του  RIA Novosti ‘Ο πόλεμος στη Συρία [1]’ >>
References  Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις