Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη ο αποστολέας Tων φακέλων Mε τις σφαίρες - Συνταξιούχος αστυνομικός έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς

Ποιος είναι ο 55χρονος που έστελνε φακέλους με σφαίρες σε δημόσια πρόσωπα.

Χειροπέδες πέρασε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε 55χρονο συνταξιούχο του Δημοσίου, ο οποίος φέρεται ότι  από το 2013
έστελνε φακέλους με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα σε πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Ως παραλήπτες των φακέλων του 55χρονου φέρονται, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Προβόπουλος, Τρύφωνας Αλεξιάδης , Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιώργος Πιτσιλής, Γιάννης Πρετεντέρης και σε κοινότητες αλλοδαπών.

Ο τελευταίος φάκελος με σφαίρες που είχε αποστείλει στα τέλη Μάιου είχε παραλήπτη  τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή και είχε εντοπιστεί στα ΕΛΤΑ Φαλήρου.
....

Σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό κατέληξαν οι έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σχετικά με τον εντοπισμό του αποστολέα των απειλητικών φακέλων σε πολιτικούς.

Όπως αναφέρουν πήγες του enikos.gr, ο 55χρονος χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης, πήγαινε σε κατάστημα των ΕΛΤΑ σε περιοχή των νοτίων προαστίων και ταχυδρομούσε με πλαστά στοιχεία τους φακέλους με τις απειλητικές επιστολές και τις σφαίρες.
Η αντιτρομοκρατική που ανέλαβε την έρευνα μετά τον εντοπισμό του τελευταίου ενός φακέλου χωρίς αποστολέα που απευθυνόταν προς τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και περιείχε τρεις σφαίρες στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου στις 23 Μαΐου κατάφερε και έφτασε στα ίχνη του.
Από την ανάλυση που έγινε στο υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντοπίστηκε ο 55χρονος και τελικά τα στελέχη το αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά από έρευνες πολλών εβδομάδων κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον άνδρα και να διαπιστώσουν με μεγάλη έκπληξη πως πρόκειται για πρώην συνάδελφός τους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 55χρονος ομολόγησε ότι αυτός είναι ο αποστολέας του συγκεκριμένου φακέλου και ακόμη εννέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις