Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Δείτε το Tούνελ της Ρόδου που σε Ταξιδεύει σε μια Άλλη «Διάσταση» (video)

Οι «Επτά πηγές» είναι ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της Ρόδου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους φυσιολάτρες.
Βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς.

Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη.
Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί.
Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια.
Τα γκιζάνια είναι είδος προς εξαφάνιση και ζουν μόνο στο νησί της Ρόδου. Το ψαράκι ανακαλύφτηκε το 1900 στα νερά των υδροβιότοπων του νησιού από έναν Ιταλό καθηγητή Alessandro Ghigi που το πρωτοσυνέλλεξε και πήρε το όνομά του.
Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει την μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη.


Δείτε το Τούνελ της Ρόδου που σε Ταξιδεύει σε μια Άλλη «Διάσταση» (video)
Το τούνελ στις Επτά Πηγές της Ρόδου

Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο.
Δείτε το Τούνελ της Ρόδου που σε Ταξιδεύει σε μια Άλλη «Διάσταση» (video)
Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός. Οι επισκέπτες μπαίνουν στη σήραγγα, ακολουθούν την πορεία του νερού και βγαίνουν στην απέναντι πλευρά, όπου βρίσκεται η λίμνη και ένας μικρός καταρράκτης.
Η λίμνη έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και είναι η μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μπάνιο και να απολαύσουν το καταπράσινο δάσος της περιοχής.
Δείτε το Τούνελ της Ρόδου που σε Ταξιδεύει σε μια Άλλη «Διάσταση» (video)
Δείτε βίντεο του συνεργάτη μας Up Drones με το τούνελ της Ρόδου στις Επτά Πηγές.
Γυρίστηκε με DJI Osmo που απορροφά τους κραδασμούς: Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI προϊόντα και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom
Οι «Επτά πηγές» είναι ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της Ρόδου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους φυσιολάτρες. Βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς. Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη. Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί. Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια. Τα γκιζάνια είναι είδος προς εξαφάνιση και ζουν μόνο στο νησί της Ρόδου. Το ψαράκι ανακαλύφτηκε το 1900 στα νερά των υδροβιότοπων του νησιού από έναν Ιταλό καθηγητή Alessandro Ghigi που το πρωτοσυνέλλεξε και πήρε το όνομά του. Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει την μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Το τούνελ στις Επτά Πηγές της Ρόδου Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός. Οι επισκέπτες μπαίνουν στη σήραγγα, ακολουθούν την πορεία του νερού και βγαίνουν στην απέναντι πλευρά, όπου βρίσκεται η λίμνη και ένας μικρός καταρράκτης. Η λίμνη έχει βάθος από 1 ως 8 μέτρα και είναι η μοναδική λίμνη της Ρόδου στην οποία οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μπάνιο και να απολαύσουν το καταπράσινο δάσος της περιοχής. Δείτε βίντεο του συνεργάτη μας Up Drones με το τούνελ της Ρόδου στις Επτά Πηγές. Γυρίστηκε με DJI Osmo που απορροφά τους κραδασμούς: Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI προϊόντα και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom mixanitouxronou.gr diadrastika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις