Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Tουρκικό YΠΕΞ κατά Αλ. Τσίπρα

Κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στρέφεται το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μία μέρα μετά τις δήλωσεις του για την Τουρκία. 

«Επιστρέφουμε κατά λέξη τις ακατάλληλες εκφράσεις που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, μετά από ερώτημα που του τέθηκε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και προσθέτει: 
«Τέτοιες λέξεις δεν αρμόζουν ούτε στην προσωπικότητα του κ. Τσίπρα ούτε στο αξίωμά του. Επαναλαμβάνουμε την προσδοκία οι πολιτικοί που έχουν υψηλά ιστάμενες θέσεις στην Ελλάδα να δείχνουν υπεύθυνη στάση σε ζητήματα που αφορούν την Τουρκία».
Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς την Πέμπτη για τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο είχε δηλώσει πως «οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που αρέσκεται στο να μη σέβεται τη σταθερότητα, τη συνεργασία και την ειρήνη».
«Μπορεί να μην πετύχαμε, σε αυτή τη φάση, λύση (σ.σ.: για το Κυπριακό) αλλά θα επιμείνουμε να μην υπάρξει τέλος στον διάλογο» είχε σημείωσε ο Πρωθυπουργός και αναφερόμενος σε ρήση που αφορά την εξωτερική πολιτική, είπε πως «ο σκύλος για να προστατεύει δεν χρειάζεται πάντα να γαβγίζει».


https://athanasios12.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις