Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Tουρκία: Διώξεις εναντίον ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δέκα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Ιντίλ Εσέρ, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα σε δικαστήριο της
Κωνσταντινούπολης προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση από εισαγγελέα, με ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ.

Οι ακτιβιστές συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου κατά τη διάρκεια σεμιναρίου κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στη νήσο Μπουγιουκαντά, στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε αυτό το σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.
Καθώς θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές ύποπτοι για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», οι 10 ακτιβιστές οδηγήθηκαν ενώπιον ενός εισαγγελέα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.
«Ένα από τα δύο θα γίνει: είτε τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι είτε αυτά τα πρόσωπα δυστυχώς θα τεθούν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντριου Γκάρντνερ, ειδικός ερευνητής για την Τουρκία στην Αμνηστία.
«Πρόκειται για μια δοκιμασία για την τουρκική Δικαιοσύνη. Η Τουρκία θα βρεθεί σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ,AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις