Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

VIDEO / O XAMOΣ - Ρέθυμνο: Επίθεση σε ελεγκτές μέσα σε ταβέρνα - Τραγελαφικές σκηνές όταν άρχισαν να γράφουν το πρόστιμο

Ο καταστηματάρχης άρχισε να βρίζει τους ελεγκτές και να τους πετάει πράγματα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πελατών. Είχε προηγηθεί ο έλεγχος που ξεσκέπασε τις παρανομίες...

Απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα δέχθηκαν ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, που διενήργησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Λιολάκη. Όπως ανέφερε, το κλιμάκιο των επιθεωρητών πήγε στο Ρέθυμνο, στις 4 και 5 Ιουλίου, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σχετικά με την τήρηση των νόμιμων αμοιβών των εργαζομένων και αδήλωτης υποκρυπτόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας. Υπήρξε μάλιστα συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, το οποίο είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του για σωρεία παραβάσεων.

«Όχι μόνο βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, αλλά και σε μία περίπτωση, απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου, γεγονός που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο. Στον επίμαχο έλεγχο, όταν οι ελεγκτές άρχισαν να γράφουν το πρόστιμο για μαύρη εργασία, ο υπεύθυνος άρχισε να τους βρίζει και να τους πετάει πράγματα!



Πέρα από την καταγγελία του συμβάντος, το ΕΚΡ ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για τους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν. Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο: «Καταγγέλλουμε το παραπάνω περιστατικό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και κανένας τραμπούκος δεν θα μας σταματήσει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ειδικούς επιθεωρητές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας, για το σθένος και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά, προκειμένου να ελέγξουν και να τιμωρηθούν οι παραβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται την σημερινή κρίση στο βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, που πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας». Καλεί μάλιστα την πολιτεία να συνεχίσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.

Πηγή: Τηλεόραση ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις