Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ιερουσαλήμ: η στιγμή της έκρηξης σε διαδήλωση μουσουλμάνων (VIDEO)

Τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μουσουλμάνων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Τουλάχιστον είκοσι μουσουλμάνοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε επίθεση που έγινε χθες το βράδυ, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.


Η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά από την αιματηρή επίθεση στην ίδια περιοχή.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών την πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών παραμένει τεταμένη.

«Η είσοδος στην παλιά πόλη και το Όρος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.
Καθώς πλησίαζε η προσευχή της Παρασκευής τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ίσως αποσύρει τους ανιχνευτές μετάλλων ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις.
Όμως έπειτα από διαβουλεύσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και το συμβούλιο ασφαλείας, ο Νετανιάχου τελικά αποφάσισε να τους διατηρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις