Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αξιωματικοί Xωρίς ξίφος Kι όχι λόγω οικονομικής κρίσης! Ποιοι έχουν τα “αόρατα ξίφη”

Η φαρσοκωμωδία με τα …αόρατα ξίφη στις ΕΔ αφορά μόνο στους αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών, προκαλώντας όπως είναι λογικό σχόλια περί ρατσισμού. Στα οποία κανείς δεν μπορεί να αντιπαραθέσει καμία δικαιολογία.

Τα περί οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να είναι πειστικό επιχείρημα χρόνια τώρα, πρώτον διότι το κακό συνήθειο να μην δίνουν ξίφη στους αξιωματικούς ΑΣΣΥ έχει αρχίσει αρκετά πριν το 2009!!! Και δεύτερον βλέποντας τις «σπατάλες» πακτωλού χρημάτων σε «δράσεις ανούσιες», που μοναδικό σκοπό έχουν την εφήμερη προβολή του εκάστοτε αρχηγού και το θεαθήναι, καταλαβαίνει κανείς τι σημασία δίδεται στη Μέριμνα του Προσωπικού και ειδικά στην προαναφερόμενη κατηγορία Αξιωματικών.
Το θέμα δεν είναι ούτε τυπικό, ούτε έχει να κάνει με …τυπολατρία.
Το ξίφος είναι μέρος της εξάρτησης της στολής που πρέπει να φέρει ο αξιωματικός, όταν καλείται σε εκδηλώσεις, τελετές κλπ. Και είναι ντροπή μια μερίδα αξιωματικών μας να κυκλοφορούν σ’ αυτές…με δανεικά ξίφη.
Πόσους αφορά το θέμα του “ρατσισμού του ξίφους”; Κρατηθείτε:
• Τελευταία  φορά που δόθηκαν ξίφη στην ΠΑ ήταν το 2009 και η σειρά που τα έλαβε ήταν τότε στον τρίτο χρόνο Ανθυποσμηναγοί και σήμερα είναι Επισμηναγοί!!!
Συνεπώς έχουν να λάβουν ξίφος 13 σειρές αξιωματικών ΑΣΣΥ συν τους ανακαταταγείς που έχουν καταταγεί σε ΣΤΥΑ/ΣΥΔ από το 1987 μέχρι σήμερα.
Αν υπολογίσουμε ότι η κάθε σειρά έχει περίπου 200 άτομα, τότε υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.500 αξιωματικοί που δεν έχουν λάβει το ξίφος που δικαιούνται!!!
• Στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχουν περίπου 1000 αξιωματικοί ε.ε και ε.α.  προέλευσης ΣΜΥΝ και εθελοντές, που δικαιούνται ξίφος  και δεν το έχουν λάβει ακόμη. Τελευταία τάξη εν ενεργεία που το έλαβε ήταν αυτή που τα στελέχη της έγιναν  Αξιωματικοί το 2013 και κατετάγησαν στην ΣΜΥΝ το 1999!!!
• Στον Στρατό Ξηράς τα στελέχη που κατετάγησαν στην ΣΜΥ μέχρι και το 1990 καθώς και οι γυναίκες Εθελόντριες που ακολουθούν την παραπάνω τάξη έχουν παραλάβει τα ξίφη τους σε τελετές που έγιναν μέχρι τα μέσα του 2014.
Τα στελέχη που κατετάγησαν στην ΣΜΥ το 1991 καθώς και γυναίκες Εθελόντριες που ακολουθούν την παραπάνω τάξη, έχουν παραλάβει τα ξίφη τους σε ποσοστό 50%. Ο αριθμός των στελεχών ΣΞ στα οποία δεν έχει χορηγηθεί ξίφος αν και έχουν προαχθεί ήδη στο βαθμό του Λοχαγού, ανέρχεται σε περίπου 2000 ατομα.
-Λαμβανομένου υπόψη ότι το ξίφος είναι εξάρτημα στολής του Έλληνα Αξιωματικού.
-Λαμβανομένου υπόψη ότι στις παραγωγικές σχολές Αξιωματικών (ΑΣΕΙ) οι απόφοιτοι λαμβάνουν άμεσα το ξίφος με την ονομασία τους σε Αξιωματικό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έχουμε απο τις ηγεσίες και των τριών Όπλων διαχρονικά, μια ρατσιστική αδιαφορία, όσον αφορά τη μέριμνα για τη μη έγκαιρη χορήγηση του ξίφους στους Αξιωματικούς που προέρχονται από τις ΑΣΣΥ.
Συμπεριφορά που δίνει την εντύπωση στα Στελέχη αυτά, ότι στα λόγια είναι η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος, αλλά στην πράξη, παιδιά ενός κατώτερου Θεού και Αξιωματικοί Β’ κατηγορίας.
Αυτό βέβαια φάνηκε περίτρανα και στο νέο μισθολόγιο που καταρτίστηκε από το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με την ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ και είναι να εφαρμοστεί τον προσεχή Σεπτέμβρη με αναδρομικότητα από 1/1/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις