Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης μετά από 15 μήνες στη φυλακή

Μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου για λόγους υγείας και αφού κρίθηκε
πως δεν είναι ύποπτος φυγής ο πρώην πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης. 

Η αποφυλάκιση του κ. Μαρτίνη σημειώθηκε πως πραγματοποιήθηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα.

Ποιοι περιοριστικοί όροι του επιβλήθηκαν;

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

 Η αίτηση που υποβλήθηκε από τον Μαρτίνη δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών αρχών) υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές. 

Σημειώνεται, πως ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν, εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από έγγραφα του ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%. 

Λόγοι υγείας

Στη σχετική αίτηση που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές. 

Την πρώτη φορά για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο "Ερρίκος Ντυνάν" γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Για τα εκατομμύρια με τα οποία του καταλογίζεται πως είχε δωροδοκηθεί από την εταιρία "Hospitalia International" για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, είχε υποστηρίξει πως τα χρήματα ήταν νόμιμα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι συγκεκριμένες καταγγελίες μάλιστα διερευνώνται από την εισαγγελία Διαφθοράς και η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα έχει σταλεί στη Βουλή.\



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις