Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ο Κοτζιάς «φακελώνει» τα Σκόπια – Πρεσβείες και υπηρεσίες συλλέγουν στοιχεία που «καίνε»

Στη συστηματική καταγραφή όλων των προκλήσεων στις όποιες επιδίδεται εσχάτως η σκοπιανή κυβέρνηση Ζάεφ, δια των οποίων παραβιάζεται τόσο το γράμμα όσο και το
πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη το 1994, επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Γκλιγκόροφ, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών μετά από εντολή του Νίκου Κοτζιά, γράφει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ» την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει έγγραφες οδηγίες προς όλες τις πρεσβείες τής Ελλάδος ανά τον κόσμο, αλλά και στους διπλωματικούς εκπροσώπους μας, σε διεθνή φόρα και οργανισμούς να ενημερώνουν πάραυτα το εθνικό κέντρο για όποια πρόκληση Σκοπιανών υποπέσει στην αντίληψή τους.
Στην πραγματικότητα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ικανοποιεί μια… παλαιότερη επιθυμία των Σκοπιανών, οι οποίοι κατά την πρόσφατη αντιδικία πού είχαν με την Ελληνική Δημοκρατία στο Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης μας «εγκάλεσαν», επειδή δεν διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ για την παραβίαση τής Ενδιάμεσης Συμφωνίας, όταν προβάλλαμε ως επιχείρημα τις διαρκείς προκλήσεις τους.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο όποιος μελετά εις βάθος όλους τούς κρίσιμους φακέλους τής εξωτερικής πολιτικής μας και γνωρίζει την πορεία των εθνικών θεμάτων μας μέσα στον χρόνο, πήρε τοις… μετρητοίς τις επιθυμίες των Σκοπιανών και έδωσε εντολή για την πλήρη και συστηματική καταγραφή των παραβιάσεων τής Ενδιάμεσης Συμφωνίας.
Στρατηγικός στόχος του είναι, σε περίπτωση που ο ομόλογός του κ. Ντιμιτρόφ συνεχίσει να προκαλεί υπό τις άνωθεν οδηγίες τρίτων, προκειμένου να αιτηθεί την ένταξη των Σκοπίων στο NATO ως FYROM -βάσει των οριζομένων στην Ενδιάμεση Συμφωνία- να έχει τη νομική δυνατότητα να το αρνηθεί, έχοντας καταγράψει συστηματικώς τις παραβιάσεις και έχοντας καταθέσει τα ανάλογα διαβήματα σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο OHE, το NATO και ή EE και στο τέλος -γιατί όχι- να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία στο σύνολο της.
Στόχος της ήταν ή εξεύρεσις λύσεως στο θέμα του ονόματος και μετά από 23 ολόκληρα χρόνια το «Ενδιάμεσον» καί τό «Προσωρινόν» της έχουν ξεπερασθεί.
Μία από τις πρόνοιες τής Ενδιάμεσης ήταν ή αποφυγή τής χρήσεως συμβόλων όπως τής Βεργίνας, το όποιο αφαιρέθηκε από τη σκοπιανή σημαία, και ή αποχή από προβολή αλυτρωτικών χαρτών.
Ο Γενικός Πρόξενος των Σκοπίων στο Τορόντο «συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη» παριστάμενος σε εκδήλωση όπου χρησιμοποιήθηκε ο Ήλιος τής Βεργίνας.
Τώρα ο κ. Ντιμιτρόφ θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις.
Ή Ελλάς ετοιμάζει διάβημα στον OHE για τις παραβιάσεις τής Ενδιάμεσης Συμφωνίας, στο εξώφυλλο του φακέλου αυτού περίοπτη θέση θα έχει ο εκ νέου σφετερισμός του Ήλιου τής Βεργίνας, καταλήγει η «ΕΣΤΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.