Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΡΩΣΙΚΗ «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ… ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή άποψη ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, παρά την μεγάλη δημοτικότητα που έχει στο εσωτερικό της χώρας του με τις συγκρουσιακές επιλογές
στην εξωτερική και στην γενικότερη πολιτική του δεν θα αντέξει στις αυξανόμενες πιέσεις και θα προκαλέσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την ανατροπή του, εκφράζει σε αποκλειστικό της άρθρο η ρωσική εφημερίδα, Pravda, (31/7).
ΡΩΣΙΚΗ «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ… ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ! - Εικόνα1
Το άρθρο που επιγράφεται χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα είναι, «the next country for a «proxy and long war» of the Transnational Elite», αναλύει τις συνθήκες με τις οποίες ο Τούρκος πρόεδρος θα οδηγήσει την χώρα του σε αλλεπάλληλες και ατελείωτες πολεμικές αναμετρήσεις, ενώ η πολιτική του να απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές εδώ και δεκαετίες συμμαχίες της Τουρκίας, θα του στοιχήσει ακόμα και την βίαια ανατροπή του.
Η τελευταία του πρόκληση, που λαμβάνεται πολύ σοβαρά από τους δυτικούς συμμάχους του, (η Τουρκία εξακολουθεί να είναι βασικό μέλος του ΝΑΤΟ), είναι η εντυπωσιακή στροφή του στα ρωσικά οπλικά συστήματα, γεγονός που έχει ήδη στρέψει πολλά πυρά εναντίον του. Παράλληλα και το σχέδιο του ρωσικού αγωγού, south stream, έχει προκαλέσει την έντονη οργή του αμερικανικού βαθέως κράτους.
ΡΩΣΙΚΗ «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ… ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ! - Εικόνα2
Το μεγάλο «όργανο» της πολεμικής κατά του Ερντογάν, όπως υποστηρίζει η ρωσική εφημερίδα, είναι οι Κούρδοι, που συνεχώς ενισχύονται και από τις ΗΠΑ και από το Ισραήλ. Οι ίδιοι οι Κούρδοι γνωρίζουν καλά ότι έχουν γίνει το όργανο κατά του Τούρκου προέδρου, αλλά οι ίδιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να προωθήσουν με κάθε τρόπο τα σχέδια τους για ανεξάρτητη κουρδική εστία μέσα στην Τουρκία.
ΡΩΣΙΚΗ «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» : Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ… ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ! - Εικόνα3
Όσον αφορά την ίδια την Ρωσία, όπως εκτιμά η Pravda,, η Μόσχα παρακολουθεί βέβαια με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και θα λέγαμε το κάνει με «ικανοποίηση», καθώς και στον Ερντογάν δεν μπορεί να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη παρά την τελευταία ρωσοτουρκική προσέγγιση, αλλά και η κατάσταση με την Δύση και το ΝΑΤΟ γίνεται όλο και πιο προβληματική. Επομένως την εξυπηρετεί ούτως ή άλλως μια σύγκρουση μεταξύ τους.
Σαν συμπέρασμα, το μέλλον όπως διαγράφεται για τον Ερντογάν και την χώρα του παρουσιάζεται από προβληματικό ως πολύ ζοφερό και η αλαζονεία του τον παρασέρνει σε «καταστρεπτικά» μονοπάτια.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις