Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… ΗΧΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! «ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ…»

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Facebook Antonio Garcia Martinez, προειδοποιεί ότι η κοινωνική απειλή της τεχνολογικής προόδου είναι πολύ πιο κακή από ό, τι κανείς πραγματικά μπορεί να καταλάβει.

Η εξέλιξη που ανέφερε δεν παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπου οι μηχανές λεηλατούν τον πλανήτη κιαι τελικά επικρατούν έναντι των ανθρώπων, και παρά την εκκεντρική του διαδρομή τα όσα επισημαίνει έχουν βάση.
Ο Martinez εργάστηκε ως διευθυντής, στον γίγαντα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στη Silicon Valley, αλλά τρομοκρατήθηκε από την αδυσώπητη πορεία της τεχνολογίας. Θεωρεί ότι οι μηχανές θα έχουν πάρει τις μισές θέσεις εργασίας της ανθρωπότητας μέσα σε 30 χρόνια, προκαλώντας επανάσταση και ένοπλες συγκρούσεις. Οπότε εγκατέλειψε τη δουλειά του, εγκατέλειψε το σπίτι του και τώρα ζει σε δάση βόρεια του Σιάτλ με όπλο για προστασία. Κι αν σας φαίνεται ο «σαλεμένος που πήρε τα βουνά» διαβάστε την άποψή του και θα καταλάβετε…
«Εάν ο κόσμος τελειώσει πραγματικά, δεν θα υπάρχουν πολλά μέρη για να διαφύγει. Μέσα σε 30 χρόνια, το ήμισυ της ανθρωπότητας δεν θα έχει δουλειά. Όλο αυτό θα μπορούσε να πάρει άσχημη τροπή γιατί θα μπορούσε να υπάρξει επανάσταση. Έχω δει με τα μάτια μου πως θα μοιάζει ο κόσμος σε πέντε με 10 χρόνια».   «Μπορεί να μην το πιστέψετε, αλλά όλα αυτά έρχονται με τη μορφή ενός αυτοκαταστροφικού φορτηγού που θα σας παρασύρει. Υπάρχουν 300 εκατομμύρια όπλα σε αυτή τη χώρα (σ.σ ΗΠΑ), ένα για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί και είναι κυρίως στα χέρια εκείνων που φθείρονται οικονομικά. Θα μπορούσε να υπάρξει εξέγερση».   «Δεν το συνειδητοποιείτε, αλλά είμαστε σε έναν αγώνα μεταξύ τεχνολογίας και πολιτικής και οι τεχνολόγοι κερδίζουν. Θα καταστρέψουν τις θέσεις εργασίας και θα διαταράξουν τις οικονομίες πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε… »
Και ενώ οι περισσότεροι απλώς θα απορρίψουν την ιδέα ότι η κοινωνική αναταραχή θα μπορούσε να προκύψει από τη συνεχιζόμενη μετατόπιση των θέσεων εργασίας / μισθών, ο πρωτοπόρος τεχνητής νοημοσύνης Jeremy Howard λέει ότι οι άνθρωποι πραγματικά «δεν φοβούνται αρκετά».
Στο πρόγραμμα του Jamie Bartlett, ο διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης Κοινωνικών Μέσων, δήλωσε: «Οι θεοί τεχνολογίας μας πωλούν όλοι ένα καλύτερο μέλλον, αλλά η υπόσχεση της Silicon Valley για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου στηρίζεται στον τεμαχισμό του κόσμου όπως είναι. Το ονομάζουν «διακοπή». »   «Το σκεπτικό στη Silicon Valley είναι ότι το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό και μέσω των smartphones και της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο αποτελεσματικές, πιο βολικές και ταχύτερες υπηρεσίες και όλοι κερδίζουν από αυτό. Αλλά πίσω από αυτή την όμορφα σχεδιασμένη εφαρμογή ή εκείνη την πλατιά πλατφόρμα υπάρχει μια αρκετά βίαιη μορφή καπιταλισμού που ξετυλίγεται και αφήνει πίσω της μερικούς από τους φτωχότερους ανθρώπους στην κοινωνία».   «Υπάρχει κίνδυνος η υπόσχεση της Silicon Valley να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μέλλον εφιαλτικό σε εκατομμύρια από εμάς. Το μεγάλο μυστικό στη Silicon Valley είναι ότι το επόμενο κύμα αναταράξεων θα μπορούσε να διαρρήξει τον τρόπο που λειτουργεί ο καπιταλισμός και ως εκ τούτου ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας θα μπορούσε να μεταμορφωθεί εντελώς».   Άλλωστε όπως είχε προβλέψει από το 1952 ο Leontief… «Η εργασία θα γίνει όλο και λιγότερο σημαντική. . . Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα αντικατασταθούν από μηχανές. Δεν βλέπω ότι οι νέες βιομηχανίες μπορούν να απασχολούν όλους όσους θα χρειάζονται δουλειά»
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις