Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Το Μεταναστευτικό Αλισβερίσι…


Το Μεταναστευτικό Αλισβερίσι…


Τζούλια Λιακοπούλου


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  χορηγεί επιπλέον 9,3 εκατ. Ευρώ ως χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην UNHCR για τη στήριξη των προσφύγων στην Ελλάδα. 

 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί επιπλέον 9,3 εκατ. ευρώ για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να παράσχει στοχευμένη στήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.
Η επιχορήγηση, η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια των υπηρεσιών στα νησιά, καλύπτει δραστηριότητες όπως η μεταφορά, η παροχή καταλυμάτων και βοηθητικές υπηρεσίες για υποψήφιους μετεγκατάστασης, η προστασία και η μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά (συμπεριλαμβανομένης της στήριξης σε πιλοτικό δίκτυο για την επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων), η διερμηνεία, βασικά είδη πρώτης ανάγκης και στήριξη για τα θύματα σεξουαλικής και έμφυλης βίας και κακοποίησης.
Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης που διατίθεται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φθάνει πλέον τα 371,16 εκατ. ευρώ, επιπλέον των 509,5 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020. 
Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ (μέχρι το 2020) για την Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τη διαχείριση της μετανάστευσης και των εξωτερικών συνόρων, μέσω διαφόρων μορφών χρηματοδότησης.
«Ερώτηση δική μου, γιατί είμαι άκρως και ιδιαζόντως περίεργη… Πώς γίνεται να “έρχονται” τόσα χρήματα για το Μεταναστευτικό και οι μετανάστες να διαβιούν σε κατάσταση τραγική; Και μη μου πει κάποιος ότι εδώ είναι Ελλάδα, γιατί τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στη Γαλλία. Εκεί τους κυνηγούν και με κλομπς και αέριο πιπεριού! Οι αριστερό-δέξιες ηγεσίες της Ευρωζώνης απόλυτα σκυμμένες και υποταγμένες στα σχέδια των Βρυξελλών…Dealers, έμποροι όπλων κι εκπρόσωποι κυβερνήσεων οι ιθύνοντες νόες του προβλήματος που χαρακτήρισαν ως “Μεταναστευτικό…”.»
Βαποράκι του Μπουρνόβα και καρότσα της στεριάς…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις