Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Απόφαση-Κόλαφος για τους Πλειστηριασμούς…!


Απόφαση-Κόλαφος για τους Πλειστηριασμούς…!

Λεωνίδας Παπαδόπουλος


Με την απόφαση 4705/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καταρρίπτεται η προκλητική πρακτική του κυκλώματος των συμβολαιογράφων-κορακιών των πλειστηριασμών και μέρους της υπόδικης, για διάφορες παράνομες πράξεις, ηγεσίας τους...

 

Με την απόφαση 4705/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καταρρίπτεται η προκλητική πρακτική του κυκλώματος των συμβολαιογράφων-κορακιών των πλειστηριασμών και μέρους της υπόδικης, για διάφορες παράνομες πράξεις, ηγεσίας τους, κατά την οποία έκαναν πλειστηριασμούς στους διαδρόμους, στα παγκάκια και στις τουαλέτες των Ειρηνοδικείων, εκτός δηλαδή της προβλεπόμενης αίθουσας.
Συγκεκριμένα, η Αθηνά Καραμανλή, υφιστάμενη του αρχισυμβολαιογράφου της Τράπεζας Πειραιώς, Στέφανου Βασιλάκη, είχε πολλάκις δηλώσει και ενώπιον του Κινήματος μας, αλλά και στα ΜΜΕ ότι δύναται να κάνει οπουδήποτε εντός του ευρύτερου χώρου του Ειρηνοδικείου πλειστηριασμούς (ακόμα και στις τουαλέτες!). Για την πρακτική της αυτή η συγκεκριμένη είχε καταμηνυθεί από το Κίνημα Δεν Πληρώνω για παράβαση καθήκοντος (όπως και άλλοι συμβολαιογράφοι πλειστηριατζήδες) και είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στο ΑΤ Ιλίου.
Παρομοίως έπραξε και στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου, ούσα εκτός αιθούσης  Ειρηνοδικείου, ξεκίνησε (όπως έγραψε στα χαρτιά της) τη διαδικασία του πλειστηριασμού (με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς) με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίσει τελικώς ως άγονο (ότι ενώ ξεκίνησε η διαδικασία δεν παρουσιάστηκε πλειοδότης). Αυτό αποτελεί μια μεθοδευμένη, δόλια και παράνομη πρακτική προκειμένου ο επαναληπτικός πλειστηριασμός να ξεκινήσει από πολύ μικρότερο τίμημα ώστε, τελικά να ξεπουλήσει το ακίνητο του οφειλέτη κοψοχρονιά! Και όλα αυτά, ενώ στο Ειρηνοδικείο βρισκόταν όπως κάθε Τετάρτη το Κίνημά μας και απέτρεψε τον συγκεκριμένο, όπως και όλους τους πλειστηριασμούς που αφορούσαν λαϊκή περιουσία.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η παρουσία του Κινήματός μας, συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, συνεπώς  Το Μονομελές Πρωτοδικείο με μια πολύ σημαντική απόφαση, είπε ότι ο πλειστηριασμός ξεκίνησε παρανόμως εκτός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου συνεπώς δεν χαρακτηρίζεται ως "άγονος"!!! Έτσι, ο πλειστηριασμός ματαιώνεται, απορρίπτοντας το αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς για επανάληψη του πλειστηριασμού με μείωση του τιμήματος πρώτης προσφοράς.
Η απόφαση αυτή πέραν της πρακτικής ουσίας της, καταδεικνύει τη βρώμα και τη ρεμούλα του κυκλώματος των τραπεζών-κορακιών-συμβολαιογράφων που θα αναλάβουν με τις ευλογίες και τη προστασία της Μνημονιακής κυβέρνησης, το κοινωνικό έγκλημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Εμείς θα είμαστε παρόντες με υπερηφάνεια και δυναμισμό όπου χρειαστεί για να αντισταθούμε στα σχέδιά τους.
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις