Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Είσαι αυτοαπασχολούμενος; Πρέπει να πεθάνεις…




Είσαι αυτοαπασχολούμενος; Πρέπει να πεθάνεις…

Αναδρομικές εισφορές – φωτιά από το Σεπτέμβριο για 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους!

Πηγή: iskra

 Νέα οικονομική επιβάρυνση έρχεται τον Σεπτέμβριο για τουλάχιστον 300.000 αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από την αρχή του έτους και σε τέσσερις ισόποσες δόσεις τις ασφαλιστικές τους εισφορές για επικούριση (7%) και εφάπαξ (4%).


Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει, να ζητήσει την εξόφληση των επιπλέον εισφορών για το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου σε τέσσερις δόσεις, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.
Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι έτοιμη έπειτα από οκτώ μήνες λειτουργίας να προσθέσει στα ειδοποιητήρια Σεπτεμβρίου μαζί με τις εισφορές για την κύρια ασφάλιση, και τις εισφορές για επικούριση και εφάπαξ (σε όσους ασφαλισμένους έχουν).
Στο ίδιο ειδοποιητήριο, θα περιλαμβάνεται η καταβολή της α’ δόσης από τις τέσσερις δόσεις για την εξόφληση των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ του α’ διμήνου του έτους. Η ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί και τους επόμενους τρεις μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, ώστε να αποπληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για το τρέχον έτος.
Να σημειωθεί πως κυβέρνηση και διοίκηση του ΕΦΚΑ βάλλουν ακόμα μια φορά κατά των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, καθώς η αναδρομική αποπληρωμή των εισφορών (σ.σ.: η πολύμηνη καθυστέρηση οφείλεται στη διοίκηση του Ταμείου), με βάση το εισόδημα του 2015, έρχεται να προστεθεί σε μια χρονική στιγμή που καλούνται να καταβάλουν επίσης το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις