Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΡΩΣΙΚΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μεγάλη έκπληξη οι Τούρκοι που έχουν προωθήσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την συριακή περιοχή του Afrin έτοιμες να επιτεθούν στον
κουρδικό θύλακα, διαπίστωναν χτες ότι ρωσικά στρατιωτικά κομβόι εισέρχονταν στον θύλακα και εγκαθιστούσαν ρωσικά στρατιωτικά τμήματα απέναντι απ τους Τούρκους.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι προώθησαν στρατιωτικές δυνάμεις στις περιοχές Afrin και Şehba, στον κουρδικό θύλακα του Afrin διπλά στις κουρδικές θέσεις και απέναντι από τους Τούρκους, με σαφείς προθέσεις να αποκρούσουν οποιαδήποτε τουρκική προσβολή.
Rusya dan flaş hamle! = Επιχείρηση αστραπή από Ρωσία
KİMSE BEKLEMİYORDU = ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ
Το κουρδικό YPG, δηλαδή ο συριακός κλάδος του ΡΚΚ, σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι οι Ρώσοι σε συνεργασία με τους Κούρδους εγκατέστησαν στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή για την μεγαλύτερη ασφάλεια από πιθανή επίθεση ισλαμιστών.
Η εξέλιξη αυτή έχει σοκάρει την Άγκυρα που δεν περίμενε αυτή την αιφνιδιαστική ρωσική κίνηση, που περιπλέκει αρνητικά τα σχέδια της για επίθεση στους Κούρδους της Συρίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.