Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Παρακράτηση συντάξεων – Η μεγάλη ληστεία των ασφαλισμένων


Παρακράτηση συντάξεων – Η μεγάλη ληστεία των ασφαλισμένων

Με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση οριστικών συντάξεων!!!

 


Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) αποτελούμενη από την Δέσποινα Σπανού, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, υπεύθυνη για την Δημόσια Διοίκηση και τον Σταύρο Σταυρόπουλο μέλος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της ΛΑΕ, πραγματοποίησαν συνάντηση με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου για το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης νέων συντάξεων.
Συγκεκριμένα από τις 13 Μαΐου 2016, ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου Κατρούγκαλου, ουδεμία πλήρης σύνταξη έχει εκδοθεί. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου παραδέχτηκαν την καθυστέρηση αυτή, η οποία οφείλεται, όπως ελέχθη, στη μη έκδοση όλων των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και των εφαρμοστικών εγκυκλίων, με συνέπεια τη μη λειτουργία του μηχανογραφικού προγράμματος! Εξαιτίας αυτού, 10.500 αιτήσεις για συνταξιοδότηση (3.500 αιτήσεις χηρείας και 7.000 αιτήσεις αυτοτελών συντάξεων) δεν έχουν εκδοθεί με συνέπεια οι παραπάνω ασφαλισμένοι να καλούνται να επιβιώσουν με το τρομερό ποσό των 345 – 400 ευρώ το μήνα, που είναι η προκαταβολή και με άγνωστο χρονικό ορίζοντα της έκδοσης των οριστικών συντάξεων τους.
Η ΛΑΕ καταγγέλλει αυτήν την καθυστέρηση βάση της οποίας εκατοντάδες άνθρωποι οδηγούνται στην εξαθλίωση και καλεί την κυβέρνηση, που συνεχίζει  να λέει ψέματα, να καταβάλει τις νόμιμες συντάξεις. Είναι αδιανόητο όχι μόνο να μειώνονται οι συντάξεις με το «νόμο Κατρούγκαλου», αλλά να μην δίνονται ούτε καν και αυτές οι περικεκομμένες.
Η ΛΑΕ καλεί τους ασφαλισμένους και ολόκληρο τον ελληνικό Λαό να αγωνιστεί για κατοχύρωση και αναβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, για συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.