Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Απίστευτη πρόκληση από ισπανικό ινστιτούτο: Οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και οι Έλληνες…Αφρικανοί !

Πανηγύρια στα Σκόπια για την «επιστημονική» ανακάλυψη
Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί για την «επιστημονική» μελέτη ινστιτούτου της Ισπανίας που σύμφωνα με αυτούς, επιβεβαιώνει την καταγωγή τους από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους αρχαίους Μακεδόνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Βέτσερ, «Το περίφημο Εθνικό Πανεπιστημιακό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας της Μαδρίτης, στην Ισπανία, εξέτασε και σύγκρινε τα γονίδια των μεσογειακών λαών, από όπου επιβεβαιώθηκε ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων (που αυτοαποκαλούνται Μακεντόνσκι) προέρχονται από την παλαιά μεσογειακή ομάδα των χωρών, στην οποία ανήκουν οι λαοί της Ιβηρικής Χερσονήσου, η Χώρα των Βάσκων, ο Βορειαφρικανοί, οι Ιταλοί, οι Εβραίοι, οι Λιβανέζοι, οι Αρμένιοι οι Ιρανοί (Πέρσες). Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι Μακεντόνσκι, οι Σλάβοι δηλαδή των Σκοπίων, δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν ανήκουν στην παλαιά μεσογειακή ομάδα εθνών.»
Επιπλέον, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα, οι Έλληνες έχουν μάλλον συγγένεια με… υποσαχάρια έθνη, όπως είναι οι Αιθίοπες!
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σκοπιανοί προσπαθούν με χαλκευμένα στοιχεία να αποδείξουν την καταγωγή τους «επιστημονικά». Όπως αναφέρει ο ακαδημαϊκός τους, Τόμε Μποσέφσκι, οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που γύρισαν από τη…Σιβηρία (!) προς τα «πατρώα» εδάφη. Ιδού πως το εξηγεί ο Σκοπιανός καθηγητής: «Μετά από πέντε μακεδονο-ρωμαϊκούς πολέμους που διεξήχθησαν το δεύτερο αιώνα με το Φίλιππο τον Ε’ και το γιό του Περσέα, ένας μεγάλος αριθμός Μακεδόνων της ελίτ και της άρχουσας τάξης εγκατέλειψαν τη Μακεδονία και κατευθύνθηκαν τρομοκρατημένοι στο βορρά. Φοβόντουσαν τη σφαγή από το ρωμαϊκό στρατό που ερχόταν από το νότο και συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο. Εγκατέλειψαν, έτσι, τα βαλκάνια και έφθασαν στη Σιβηρία. Αυτοί αποτελούσαν το μισό μακεδονικό πληθυσμό.»
Από την πλευρά τους, τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας συνεχίζουν  να αναπαράγουν τέτοια μυθεύματα. Η εφημερίδα Βέτσερ έγραψε: «Αλήθεια δεν αισθάνονται ντροπή που απαρνούνται έτσι εύκολα την πραγματική ιστορία των προγόνων τους;Ο Πάβλε Ρακόφσκι, λοιπόν, στο 2ο συνέδριο του Ν.Ο.Φ., στην εισήγησή του θα τονίσει: « Τον 6-7ο αιώνα έρχονται και εγκαθίστανται στη Μακεδονία οι «μακεδόνες σλάβοι», όπως τους λέει ο σοβιετικός καθηγητής της Ιστορίας Νικολάϊ Ντερζάβιν. Είναι χωρισμένοι σε φυλές. Οι δραγοβίτσοι, σαγουδάτοι και ρινχίνοι εγκαθίστανται έξω και κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της. Οι στρούμτσοι στον κάτω και μεσαίο ρουν του Στρυμώνα. Οι μπαρζιάτσοι γύρω από το Κίτσεβο, την Πρέσπα, το Πρίλεπ και το Βέλες».
Να τονιστεί ότι το εν λόγω «επιστημονικό» δημοσίευμα έρχεται λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στη χώρα όπου θα συζητηθεί και μεταξύ αλλών, το θέμα της ονομασίας.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.