Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Π. Λαφαζάνης: Πολιτική αηδία προκαλούν τα ψέματα Τσίπρα…!


Π. Λαφαζάνης: Πολιτική αηδία προκαλούν τα ψέματα Τσίπρα…!

Π. Λαφαζάνης: Πολιτική αηδία προκαλούν τα ψέματα Τσίπρα και οι ανέξοδες κίβδηλες υποσχέσεις του Μητσοτάκη!

ΕΝΦΙΑ και Μνημόνια δεν βελτιώνονται ούτε διορθώνονται αλλά καταργούνται και ακυρώνονται


Τα νέα ληστρικά χαράτσια του ΕΝΦΙΑ έρχονται να αναδείξουν το κατάντημα του Αλ. Τσίπρα και όλων των καρεκλοκένταυρων της κυβέρνησης, για τους οποίους τα ψέματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχουν πρωτοφανώς εξελιχθεί στο σήμα κατατεθέν της κυβερνητικής τους πορείας.
Είναι κυριολεκτικά ντροπή για πρωθυπουργό και υπουργούς αυτά τα κυνικά φαινόμενα πολιτικού ψεύδους και είναι πολύ χειρότερα από την ίδια την καταστροφική πολιτική τους, διότι λειτουργούν εκμαυλιστικά και διαβρωτικά στην κοινωνία, αφήνοντας βαθύτατα νοσηρά ίχνη αναξιοπιστίας και κατάπτωσης αξιών και της πολιτικής.
Η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πράγμα που θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση τη μνημονιακή τάξη στην χώρα, για την οποία αποτελεί τον σκληρό πυρήνα, δεν συνιστά μόνο μια πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο γενικής φτωχοποίησης και σε μια φάση απαξίωσης των ακινήτων και απουσίας, σε σημαντικό βαθμό, οποιοσδήποτε προσόδου από την κατοχή τους.
Η κατάργηση ενός παράλογου και φεουδαρχικού φόρου, όπως ο ΕΝΦΙΑ, επιβάλλεται πολύ περισσότερο για λόγους ανάσας στην οικονομία και αναπτυξιακής ώθησης, αφού αυτή η κατάργηση όχι μόνο θα τονώσει την λαϊκή ζήτηση αλλά και θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο, που, μαζί με σειρά άλλων μέτρων, συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της κτηματαγοράς και της οικοδομής, δραστηριότητες που έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συμβάλουν γρήγορα στην ανάπτυξη, στην αναζωογόνηση σειράς οικονομικών κλάδων και στην άμεση δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Θέλω να τονίσω ότι παράλληλα με την πολιτική αηδία που μου προκαλεί η χυδαία πολιτική εξαπάτηση του Τσίπρα και των θεσιθήρων υπουργών του, αισθάνομαι εξίσου απέχθεια ακούγοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ;oτι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης του, τα οποία, ας σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του, θα συμπίπτουν με χρόνια που απαιτούν και τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ!
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ψηφίσει με χέρια και πόδια δύο μνημόνια, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου μνημονίου του Τσίπρα, έχει συμφωνήσει με την αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου του ΓΑΠ και έχει ψηφίσει με ιδιαίτερο ζήλο δύο φορές στην Βουλή τον ΕΝΦΙΑ, μία με κυβέρνηση ΝΔ και την άλλη με κυβέρνηση Τσίπρα, θα ήταν προτιμότερο να σιωπά και αν είναι δυνατόν να προβαίνει σε στοιχειώδη αυτοκριτική, πράγμα μάλλον απίθανο, αντί να επιδίδεται σε ανέξοδες εξαγγελίες, που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, εξευτελίζουν την πολιτική και ακολουθούν τα βήματα των ψεύτικων υποσχέσεων του Τσίπρα.
Ούτε ο ΕΝΦΙΑ, ούτε τα μνημόνια τροποποιούνται, βελτιώνονται ή διορθώνονται αλλά μόνο καταργούνται και ακυρώνονται και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακάμψει και να μπει σε μια νέα πορεία ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και αναγέννησης.
Αυτόν τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο ανάσας, ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα μας και το λαό μας προτείνει η ΛΑ.Ε στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ και καλεί σε ένα μεγάλο ενωτικό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την προώθηση του.
Υ.Γ: Η υποκρισία και τα ψεύδη Τσίπρα και Μητσοτάκη σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ καθίστανται πολύ πιο προκλητικά αν θυμηθούμε ότι πρόσφατα και οι δύο από κοινού απάλλαξαν με πραξικοπηματική τροπολογία νύκτας από παλιότερους φόρους ακίνητης περιουσίας τις μονές του Αγίου Όρους, αφού πρώτα φρόντισαν να τις απαλλάξουν και από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμα και για ακίνητα φιλέτα που εκμεταλλεύονται ανά πάσαν την επικράτεια. Και όλα αυτά όταν πληρώνει ΕΝΦΙΑ για πρώτη κατοικία που δεν έχει ξοφλήσει και ο πιο φτωχός πολίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.