Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Πτήση Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ στο Καστελοριζο

Οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ πέταξαν το πρωί με F-16 στο Καστελοριζο. Οι δυο Αρχηγοί απογειώθηκαν απο τη Κρήτη και πέταξαν στη περιοχή του Καστελοριζου . Μια πτήση που αποτελεί μήνυμα προς τους Τούρκους οι οποίοι καθημερινά επιχειρούν να αμφισβητήσουν κυριαρχικά δικαιώματα .

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους. 
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 115 ΠΜ και έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 340 Μοίρας, επιβαίνων σε μαχητικό αεροσκάφος F-16 Blk 52+, σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. Ο Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο έτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.
Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότιου-νοτιοανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Δία – Καρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου – Ρεθύμνου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις