Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Οι ανύπαρκτες κρίσεις και το δίλημμα κάθε Αρχηγού Γενικού Επιτελείου

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τα σενάρια κρίσεων που προέκυψαν από τους διαδρόμους του ΓΕΣ θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσει τέλος στην ανεξήγητη
φημολογία των τελευταίων μηνών ,η οποία για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, συνδέθηκε με “πολιτικές εξελίξεις” οι οποίες δεν προέκυψαν.
Φημολογία που ξεκίνησε σχεδόν από την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων Αρχηγών!
Όχι δεν πρόκειται για “έργο δημοσιογράφων” ή για “κατασκευασμένα ρεπορτάζ”. Υπήρξε συστηματική προσπάθεια να διαμορφωθεί “κλίμα κρίσεων” από συγκεκριμένους κύκλους. Ελπίζουμε ότι μετά από την δημόσια τοποθέτηση του ΥΠΕΘΑ το θέμα θα κλείσει οριστικά και όλοι θα καθίσουν να δουλέψουν,όπως οφείλουν.
Έχουμε υποστηρίξει ότι η θητεία των Αρχηγών που επανήλθε είναι ένα εξαιρετικό “εργαλείο” για να μπορέσουν απρόσκοπτα να δουλέψουν. Ας το εκμεταλλευθούν, παράγοντας έργο κι ας μην καταναλώνουν την ενέργειά τους σε “παρασκηνιακές διεργασίες” . Ας ασχοληθούν με τα απλά,καθημερινά προβλήματα του κόσμου που υποφέρει κι όχι με το “επόμενο βήμα” της καριέρας τους. Είναι στο υψηλότερο σκαλοπάτι της ιεραρχίας και καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν.
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανένας υπουργός,βουλευτής και κανένα κόμμα δεν πρόκειται να τους δώσει αυτό που μπορούν μόνοι τους να κερδίσουν: την αναγνώριση του όποιου έργου του από το προσωπικό  που διοικούν. Τα κόμματα μπορούν να τους εξασφαλίσουν ίσως μια καλή θέση για την επόμενη μέρα της αποστρατείας τους. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και γι΄ αυτές κρίνεται…Την τελική “ετυμηγορία” για τη θητεία κάθε Αρχηγού δεν την “βγάζουν” ούτε τα κόμματα,ούτε οι δημοσιογράφοι. Οι πρώτοι μπορούν να μοιράζουν θέσεις και οι δεύτεροι να γράφουν ότι θέλουν…Την τελική κρίση την έχει πάντα ο κόσμος των ΕΔ. Αν κάποιος Αρχηγός έχει δίλημμα να επιλέξει μεταξύ μιας καλής επαγγελματικής αποκατάστασης μετά από την αποστρατεία και της γνώμης του προσωπικού που διοίκησε,απλά αποδεικνύει ότι δεν έκανε για Αρχηγός και κακώς επιλέχθηκε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις