Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Από τον Έβρο ξεκίνησε πανευρωπαϊκή καμπάνια άρσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

Η Ελλάδα οδηγεί την μάχη κατά των άνομων συμφερόντων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού που επέβαλλαν στις χώρες της Ε.Ε. την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία, όπως είναι γνωστό, επέβαλλε εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα από την Ε.Ε. ως απάντηση για τις κυρώσεις.
Η οικονομική ζημιά στους Έλληνες παραγωγούς είναι πολύ μεγάλη και το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους εργάτες της γης σε όλη την Ε.Ε.. Γιατί; Διότι μία συμμορία στις ΗΠΑ και Ε.Ε. πήρε ομήρους τους λαούς των κρατών για να προστατεύσει τη δοσίλογη ναζιστική (και σαηεντολογική: «λέγε με Γιατσένιουκ») συμμορία την οποία εγκατέστησε στην Ουκρανία, αφού ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση.
Από τον Έβρο ξεκίνησε πανευρωπαϊκή καμπάνια άρσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας! - Εικόνα1
Δύο άτομα από διαφορετικούς και αλληλοσυμπληρούμενους χώρους συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη του Ιουλίου και ξεκίνησαν μία καμπάνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να δημιουργηθεί, μέσα στην Ε.Ε., μία κίνηση από την βάση των παραγωγών και όλων των πολιτών, ώστε να αναδείξει τις πτυχές του ναζιστικού πραξικοπήματος και να ρίξει την μεγαλύτερη λαϊκή πίεση στα «όργανα» της Ε.Ε. να σταματήσουν τις κυρώσεις ώστε και η Ρωσία να άρει το εμπάργκο.
Σε κοινή δήλωση που δημοσιοποίησαν ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης και ο Βάκης Τσιομπανίδης, Πρόεδρος του ΑγροτοΚτηνοτροφικού Κόμματος ΑΚΚΕΛ αναφέρουν ότι προχωρούν στη διαμόρφωση:
Από τον Έβρο ξεκίνησε πανευρωπαϊκή καμπάνια άρσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας! - Εικόνα2
«…ενός δικτύου στην Ελλάδα, Αγία Πετρούπολη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θεμελιώδη στόχο να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε η Ρωσία να προχωρήσει, με τη σειρά της, σε άρση του εμπάργκο και να αρχίσει πάλι τις εισαγωγές των αγροτικών κλπ προϊόντων μας. Είναι γνωστό ότι αυτές οι απαγορεύσεις εισαγωγών προϊόντων που παράγονται σε χώρες της Ε.Ε., είναι η απάντηση της Ρωσίας κατά των αυθαίρετων και προκλητικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες ενορχηστρώθηκαν από άνομα δυτικά οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα και έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους αγρότες της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης και όχι μόνο σε αυτούς. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή από τον αγροτικό κόσμο και το θέμα θα αντιμετωπιστεί στο σύνολό του, ώστε να σταματήσει να χρησιμοποιείται η Ε.Ε. ως εργαλείο εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων και πρόκλησης ζημιών στις σχέσεις με τον ρωσικό λαό.
Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης για τη δυνατότητα που υπάρχει να συντονιστούν οι προτάσεις από την Ελλάδα με την Ομάδα EFDD (European Freedom and Direct Democracy Group) του Ευρωκοινοβουλίου ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα (ίσως με την άρση της απαγόρευσης σε ελληνικά προϊόντα, που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα στη Ρωσία, να αποτελέσει το πρώτο βήμα) και να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στην ηγεσία της Ε.Ε. να σταματήσει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε η Ρωσία να μην έχει πια λόγο να διατηρήσει το δικό της εμπάργκο στα προϊόντα από την Ε.Ε..
Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ ενημέρωσε τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη ότι το ΑΚΚΕΛ βρίσκεται σε άτυπη Συμμαχία με άλλες πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις στην Ελλάδα οι οποίες συνολικά έχουν συνεργασία με την Ομάδα EFDD, με την προοπτική να κατεβούν όλοι ως επίσημη εκλογική Συμμαχία όταν προκηρυχθούν εκλογές, συνεπώς η πολιτική και κοινωνική υποστήριξη αναμένεται να είναι μεγάλη και να επεκταθεί πέρα από τον κόσμο που εκπροσωπείται από το ΑΚΚΕΛ.
Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην υποβολή Αναφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο για την άρση των κυρώσεων ώστε και η Ρωσία να άρει το εμπάργκο και να οργανώσουμε πανευρωπαϊκό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη του Οκτωβρίου 2017 σχετικά με το θέμα και τον ευρύτερο τομέα των σχέσεων Ε.Ε.-Ρωσίας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να εξουδετερωθεί η δύναμη παρέμβασης των ξένων συμφερόντων».
Από τον Έβρο ξεκίνησε πανευρωπαϊκή καμπάνια άρσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας! - Εικόνα3
Όπως φαίνεται, δεν είναι κάτι που μένει στα χαρτιά αλλά ήδη ετοιμάζονται δύο ενέργειες. Η υποβολή Αναφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο είναι η επίσημη κίνηση που θα φέρει όλους τους Ευρωβουλευτές και «όργανα» της Ε.Ε. προ των ευθυνών τους ώστε επώνυμα να λάβουν θέση.
Το σημαντικότερο όμως αναμένεται να είναι το Συνέδριο του Οκτωβρίου, το οποίο θα δημοσιοποιήσει όλες τις πτυχές γύρω από το θέμα «Ουκρανία» και για την Κριμαία και ποιοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν τις πιέσεις για κυρώσεις. Τόσο από την πλευρά του Συμβούλου του Κυβερνήτη Αγίας Πετρούπολης όσο και από την πλευρά του ΑΚΚΕΛ έχει αρχίσει η κινητοποίηση για να εξασφαλιστεί ευρεία συμμετοχή από πολλές χώρες. Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ είχε μόλις πρόσφατα μιλήσει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών στο Ευρωκοινοβούλιο για να στηρίξει την καταγγελία κατά των αρμόδιων Υπουργείων που από το 2014 δεν πληρώνουν τις επιδοτήσεις σε αγρότες αν και τις έχουν λάβει από την Ε.Ε.
Από τον Έβρο ξεκίνησε πανευρωπαϊκή καμπάνια άρσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας! - Εικόνα4
Αυτά είχαν αρχίσει αρκετές ημέρες πριν από την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη λόγω της προκλητικότητάς τους. Δηλαδή, η ελληνική αντίδραση είχε αρχίσει σε σωστές βάσεις και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι είχε πιάσει τον ευρωπαϊκό σφυγμό αγανάκτησης που εκδηλώθηκε μερικές ημέρες μετά.
Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη γίνει ενημέρωση και προεργασία στην Αγία Πετρούπολη για την πρωτοβουλία και το Συνέδριο στα πλαίσια των εορτασμών της Ημέρας του Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις