Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

EYΠ: Διακινούσε γυναίκες για πορνεία ο Λαγός

Σύμφωνα με απόρρητο φάκελο της ΕΥΠ που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, ο συλληφθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, δραστηριοποιούνταν στην νύχτα. Παράνομη οπλοφορία, εκβιασμοί, προστασία σε νυχτερινά κέντρα, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, «σπάσιμο» επιταγών: Είναι κάποιες από τις ασχολίες με τις οποίες είχε καταπιαστεί ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος.



Η ΕΥΠ φαίνεται πως είχε κάνει αναφορές για να προειδοποιήσεις για το βίο και την πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή από τις αρχές του 2012, ωστόσο είχαν μπει στο συρτάρι. Στον ίδιο φάκελο, φαίνεται πως ο Λαγός είχε προσαχθεί πολλές φορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές μέλη της ΧΑ.
Μάλιστα, στις 26 Ιουλίου του 2011 ο Λαγός είχε συλληφθεί από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά "καθώς σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του το υπ' αριθμόν HRW776 πιστόλι, μάρκας Glock, με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων των 9 mm χωρίς να διαθέτει άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο και κατασχέθηκε, απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005, από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία".
Η υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει επίσης ότι ο οδηγός του Ν. ΜιχαλολιάκουΣωτήρης Δεβελέκος, που είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, "ήταν άτομο που πληροφορεί τον Λαγό για τις κινήσεις της Αστυνομίας, ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες από αστυνομικούς (ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Λαγό για τις κινήσεις της Αστυνομίας στα επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήταν κοινό μυστικό ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης από ιδρύσεώς της καθώς θεωρούνταν επιβεβλημένο για λόγους ασφαλείας. Παρόλα αυτά γεννά ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την είσοδο του κόμματος στην Βουλή όλες οι αναφορές μπήκαν στο συρτάρι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις