Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Eιδικές δυνάμεις των ΗΠΑ έφθασαν στην Υεμένη και κατέλαβαν πετρελαιοπηγές και εγκαταστάσεις αερίου μαζί με τους…

….συμμάχους τους των Εμιράτων.

Και νέες στρατιωτικές αμερικανικές δυνάμεις καταφθάνουν ως ενισχύσεις στο αεροδρόμιο  PetroMasila στο Sayun, στην Α επαρχία Hadramout στην Υεμένη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ενώθηκαν στους στρατιώτες των Εμιράτων για να καταλάβουν τα πετρελαικικά πεδία όσο κι αυτά του αερίου της επαρχίας  Shabwa αφότου ανάγκασαν τα ένοπλα στοιχεία που σχετίζονται με  Ali Mohsen al-Ahmar και το κόμμα al-Islah (υποχείρια της Σ Αραβίας), να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Σύμφωνα με αναφορά του Russia Today, οι στρατιωτικές δυνάμεις των Εμιράτων και των ΗΠΑ εκδίωξαν τους φύλακες των εγκαταστάσεων στις πετρελαικές εγκαταστάσεις όσο και σε αυτές του αερίου στη Shabwa πριν πάρουν το έλεγχο της ζώνης.
Οι δυνάμεις επίθεσης των Εμιράτων και των πολιτοφυλάκων της  Shabwa κατέλαβαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου το διεθνές λιμάνι  Balhaf και πολλές πετρελαιοπηγές στην επαρχία που βρίσκεται στα ΝΑ της Υεμένης. presstv 7.8.17
O διετής πόλεμος της Υεμένης έχει προκαλέσει ως τώρα 10.000 νεκρούς ενώ το 74% του πληθυσμού σύμφωνα με τον ΟΗΕ χρήζει ανθρωπιστικής βοήθειας. Στις 26.3.2015, η Σ Αραβία εξαπέλυσε πολεμική επιχείρηση κατά της Υεμένης με την κωδική ονομασία  “αποφασιστική καταιγίδα” για την παλινόρθωση του τ. προέδρου Abd Rabbo Mansour Hadi, που ανέτρεψαν οι σιίτες houthi. Η Σ Αραβία ηγήθηκε συμμαχίας που συναποτελούσαν Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα,Μπαχρέιν.Αίγυπτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις