Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συνελήφθη ο αρχηγός της ISIS στη Λιβύη... Ισραηλινός υπήκοος, στέλεχος της Μοσάντ.

Σιγά την αποκάλυψη κι ομολογία. Εάν δεν ήθελαν οι Εβραίοι δεν θα υπήρχε ISIS. 
ixnos
Ο συριακός Στρατός, υποστηριζόμενος από τους συμμάχους του, πήρε τον έλεγχο του οικισμού Hameema που βρίσκεται στην
συμβολή των πόλεων Χομς και Ντέιρ Ελ-Ζορ, το τελευταίο οχυρό του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, προχωρώντας στα νότια σύνορα της πόλης.

Στρατιωτική πηγή της συριακής κυβέρνησης ανέφερε στο αραβικό Sputnik λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Η πηγή, ένας ταγματάρχης στις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις, είπε ότι οι συριακές χερσαίες δυνάμεις εισέρχονται ταυτόχρονα στην Hameema, που βρίσκεται νοτίως της Ντέιρ Ελ-Ζορ, από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.


«Υπήρξαν έντονες συγκρούσεις στα περίχωρα της Ντέιρ Ελ-Ζορ όπου μαχητές του Daesh [σ.σ. ISIS] χρησιμοποιούσαν βομβιστές αυτοκτονίας και αυτοκίνητα γέματα με εκρηκτικά για να αποτρέψουν την απελευθέρωση της Hameema», είπε.

«Η ταυτόχρονη επίθεση από τρεις κατευθύνσεις σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους και την αραιότητα των κτιρίων έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιχείρηση του συριακού Στρατού καθώς οι ισλαμιστές αντάρτες δεν είχαν που να συγκεντρωθούν», προσέθεσε.

Ο Σύριος ταγματάρχης είπε επίσης ότι της επίθεσης είχε προηγηθεί κοινή επιχείρηση βομβαρδισμού από μαχητικά αεροσκάφη της Συρίας αλλά και της Ρωσίας.

Η επανακατάληψη της Hameema, η οποία καλείται ως οι «νότιες πύλες» της Ντέιρ Ελ-Ζορ θα διευκολύνει σημαντικά την άρση της μακρόχρονης πολιορκίας αυτής της πόλης. Η Hameema ανοίγει επίσης το δρόμο προς τις πόλεις Abu Kamal και Mayadeen, οι οποίες επί του παρόντος χρησιμεύουν ως βάσεις του ISIS στην επαρχία της Ντέιρ Ελ-Ζορ, κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Την Παρασκευή, ο αντιστράτηγος Sergei Rudskoy, επικεφαλής της Κεντρικής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης της Ρωσίας, είπε ότι ο συριακός Στρατός υποστηριζόμενος από ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνεται στην νίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS στην ευρύτερη περιοχή της Ντέιρ Ελ-Ζορ.

«Η άρση της πολιορκίας της πόλης θα μας επιτρέψει να νικήσουμε εντελώς τους πιο combat-effective σχηματισμούς της τρομοκρατικής οργάνωσης του Daesh στην Συρία», είπε ο Rudskoy κατά την διάρκεια συζήτησης στο forum «ARMY-2017».

Μάλιστα προσέθεσε ότι οι τρομοκράτες από την πόλης της Ράκα και την Μοσούλη του Ιράκ θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί στην Ντέιρ Ελ-Ζορ.

Μετά από έναν μεγάλο αριθμό νικών στην περιοχή επί του Daesh οι συριακές δυνάμεις έχουν επεκτείνει σημαντικά τον τομέα ελέγχου τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την Χομς που έχει καθαριστεί πλήρως από ισλαμιστές αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις