Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Nεότερη Ενημέρωση-Ζάκυνθος: Εκκενώνεται το χωριό Αναφωνήτρια – Οι φλόγες κοντά στα σπίτια – Δείτε video - φωτό

Στην άμεση εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια προχωρούν οι αρχές της Ζακύνθου καθώς η μεγάλη φωτιά εχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Η φωτιά ξέσπασε στις  11:42 σε δασική έκταση μεταξύ Αναφωνήτριας και Βολίμας, στη θέση «Αρετάκη».
Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν.
Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ ενώ αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Πρωτη Ενημέρωση 26/08/2017 13:10

Νέα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από περίπου 1 ώρα (11:42) σε δασική έκταση μεταξύ Αναφωνήτριας και Βολίμας, στη θέση «Αρετάκη». Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, οι φλόγες κατευθύνονται προς το δάσος της Αναφωνήτριας.

Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με τουλάχιστον 24 πυροσβέστες ενώ ξεκίνησαν και ρίψεις από αέρως.
Σε λίγο καταφτάνει και το ελικόπτερο Erikson ενώ έχει δοθει ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ της Αναφωνήτριας και στοχευμένες ρίψεις πάνω από τα σπίτια προκειμένου να καταφέρουν να τα σώσουν.
Στο σημείο σπευδει ο Δήμαρχος Ζακύνθου με την υπευθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου προκειμένου να εκτελεστεί η διαδικασία εκκένωσης του χωριού. Μεγάλη η κινητοποίηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, κατοίκων και εθελοντών. Το έργο πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της ΔΕΥΑΖ και ιδιωτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις