Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ο Κώστας και η Ντόρα έχουν σχέδιο: Να πάρουν τη ΝΔ από τα χέρια του Μητσοτάκη που θα ηττηθεί από τον Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για αυτόν.
Δεν έχει στρατηγική, δεν έχει στελέχη, δεν έχει αξιόπιστα μίντια, που να μη φοβάται ότι θα τον εκθέσουν.

Και ορίστε, που τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα, στην περίπτωση του ΣΚΑΙ. Και την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να εξομολογηθεί τις δυσκολίες που περνά ούτε καν στην αδελφή του, με την οποία –λένε- ότι δεν μιλά τελευταία.

Αλλωστε, ο Κυριάκος δεν πήγε στο γάμο του γιου της Ντόρας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να σπάσει το εμπάργκο του θείου του, λίγες μέρες μετά, και να κάνει ηγετική εμφάνιση στο πλάι του Τσίπρα, δημιουργώντας έναν ακόμη ιδιαίτερα έντονο πονοκέφαλο στον θείο του.

Είναι σαφές ότι ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να γίνει ένας πολύ καλύτερος αρχηγός του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα καταφέρει να το διευρύνει προς το κέντρο και όχι να το στριμώξει προς τα άκρα, όπως κάνει ο θείος του. 

Και αυτό είναι το στοιχείο, που κάνει το μείγμα εκρηκτικό. Ότι ο Μπακογιάννης θέλει να το πάει αλλιώς το καράβι. Τελείως αντι-Αδωνικά. 

Πράγμα που σημαίνει ότι θα προβληθεί ως η εναλλακτική πρόταση στη ΝΔ! Που τα βλέπει τα πράγματα με ένα διαφορετικό φίλτρο. Γαλάζιο και αυτό αλλά πιο σύγχρονο και λειτουργικά μετριοπαθές. Του στυλ… «τύπος για να γίνει η δουλειά». 

Αυτό είναι το προφίλ που χτίζει επικοινωνιακά ο Κώστας Μπακογιάννης τα τελευταία χρόνια, κατά την αυτοδιοικητική του θητεία, και καλά κάνει. Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση αυτή η επιλογή με τις προτιμήσεις του πολεμοχαρή Αδωνι. 

Φυσικά και δεν μπορεί να πείσει αρκούντως τον Βορίδη, με τα άγρια αντι-αριστερά ένστικτα. Όμως, μπορεί να απευθυνθεί σε πληθυσμιακές ομάδες, με τις οποίες οι προηγούμενοι έχουν πάρει διαζύγιο οριστικό.

Από εκεί και πέρα, το βασικό στοιχείο, που κάνει αυτή την ενδο-οικογενειακή κόντρα πραγματικά εκρηκτική είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Μπακογιάννης γνωρίζει ότι ως υποψήφιος μπορεί να κερδίσει το θείο του, οποιαδήποτε στιγμή και αν τεθεί αυτό το δίλημμα μπροστά στον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο. Εχει μάνα τη Ντόρα. Μπορεί να αντιληφθεί το Νεοδημοκρατικό αέρα που πνέει υπέρ του.

Το γνωρίζει και το πιστεύει ότι εκείνος αποτελεί καλύτερη πρόταση απέναντι στον Τσίπρα στα μάτια του Νεοδημοκράτη. Κρατήστε αυτό το δεδομένο. Και συνδυάστε το με το δεύτερο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξέρει ότι ο θείος του, Κυριάκος, δεν θα κερδίσει τον Τσίπρα το 2019. Οπότε, τότε θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας του κόμματος, και τότε αναμφισβήτητα ο Κώστας Μπακογιάννης θα δηλώσει όχι μόνο παρών αλλά πανέτοιμος! 

Για αυτό άλλωστε προτιμά να κάνει από τώρα (από το 2017) φανερή την πρόθεσή του. Για να είναι έτοιμος σε δυο χρονάκια, όταν έρθει η ώρα. Δεν το σκέφτεται άσχημα…

Αρα, σε ποιο συμπέρασμα οδηγούμαστε με όλα αυτά; Στο προφανές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο απόλυτο αδιέξοδο, τη στιγμή που ο ανηψιός του –και άρα και η αδελφή του, Ντόρα- ελπίζουν και επενδύουν πολιτικά στην ήττα του. Μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, δηλαδή…

toxwni.gr
http://www.periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις