Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Washington Post: Ο Τραμπ υπαγόρευσε παραπλανητική δήλωση στον Τραμπ Τζούνιορ για την υπόθεση με τη Ρωσίδα δικηγόρο

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπαγόρευσε μία δήλωση, η οποία αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν παραπλανητική, σχετικά με την συνάντηση του γιου του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Στην δήλωση αυτή ο Τραμπ Τζούνιορ έλεγε ότι η συνάντησή του με την Ρωσίδα
δικηγόρο,τον Ιούνιο του 2016 δεν είχε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Washington Post".
Ο Τραμπ Τζούνιορ προχώρησε στην δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσα στον Ιούλιο τα οποία έδειξαν ότι συμφώνησε να συναντηθεί με μία γυναίκα για την οποία του είχαν πει ότι ήταν δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία ενδεχόμενα είχε επιλήψιμες πληροφορίες για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Οι πληροφορίες θα δίνονταν στο πλαίσιο της επίσημης υποστήριξης της Μόσχας προς την προεδρική υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ. Την συνάντηση αυτή αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα "The New York Times".
Σύμφωνα με την WP οι σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ συζήτησαν τη νέα αποκάλυψη και αποφάσισαν ότι ο Τραμπ Τζουνιορ θα έπρεπε να προχωρήσει σε μια ειλικρινή εξιστόρηση του επεισοδίου, ώστε αυτά που θα πει "να μην μπορούν ν' ανατραπούν όταν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες".
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος επιστρέφοντας στις 8 Ιουλίου στις ΗΠΑ από την Γερμανία όπου συμμετείχε στην διάσκεψη της ομάδας των χωρών-μελών της G20 στο Αμβούργο, άλλαξε το αρχικό σχέδιο και "υπαγόρευσε προσωπικά μία ανακοίνωση στον Τραμπ Τζούνιορ, δηλώνοντας ότι ο ίδιος και η Ρωσίδα δικηγόρος είχαν κυρίως συζητήσει το θέμα των υιοθεσιών παιδιών από την Ρωσία", σύμφωνα με το δημοσίευμα της WP που επικαλείται ανώνυμες πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων. Η ανακοίνωση αυτή στάλθηκε στους NYT καθώς η εφημερίδα προετοίμαζε το δημοσίευμά της, δίνοντας έμφαση στον ισχυρισμό ότι το αντικείμενο της συνάντησης "δεν ήταν κάποιο ζήτημα που αντιμετώπιζε η προεκλογική εκστρατεία".
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό του δημοσιεύματος της WP, αλλά ούτε κι ο δικηγόρος του Τραμπ Τζούνιορ Άλαν Φουτερφάς.
Στο μεταξύ, επιτροπές του Κογκρέσου, αλλά και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρξε ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων. Η Μόσχα από την πλευρά της, έχει απορρίψει κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ κατηγορηματικά αρνητικός είναι κι ο πρόεδρος Τραμπ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις