Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ και την προεκλογική υπόσχεση του Πρωθυπουργού για την
κατάργηση του δήλωσε, «ακόμα θα μιλάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 σε σχέση με το 2016 είναι μειωμένος κατά 20 εκ. ευρώ».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε επίσης ότι «σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο».
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε επίσης πως «συνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».
Τα όσα δήλωσε για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης, προκάλεσαν την οργή των χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι σχολίασαν τις δηλώσεις του, στην καλύτερα περίπτωση με σκωπτικό ύφος.
Ιδού μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις: