Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Σε φιάσκο εξελίχθηκε διαδήλωση υπέρ του Τραμπ - Αντί για ένα εκατομμύριο, μαζεύτηκαν 1.000 άτομα

Σε φιάσκο εξελίχθηκε μία συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Ουάσινγκτον υπέρ του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διοργανωτές πίστευαν ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα έδιναν το παρών στη «Μητέρα Όλων των Συγκεντρώσεων» (“Mother of All Rallies” -MOAR), αλλά τελικά συγκεντρώθηκαν μόνο γύρω στα 1.000 άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων.
Η ειρωνεία είναι ότι μια άλλη ομάδα hip hop που διαδήλωνε μπροστά απ’ το Lincoln Memorial εκεί κοντά, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερα άτομα. Πρόκειται για οπαδούς του γκρουπ Insane Clown Posse, που αυτοαποκαλούνται Juggalos και διαμαρτύρονταν επειδή το FBI τους κατέταξε σε λίστα με συμμορίες.
Οι περισσότεροι οπαδοί του Τραμπ που έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση υπέρ του ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, όπως οι Three Percenters, η American Guard -που μάχεται για τη «διατήρηση της δυτικής κουλτούρας»- και οι Proud Boys, οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται «Δυτικοί σωβινιστές».
Η ιστοσελίδα της ΜΟΑR ανέφερε ότι στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι «όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, ηλικία ή πολιτικές πεποιθήσεις».
Ωστόσο, πριν τη συγκέντρωση ο Πίτερ Μπόικιν, πρόεδρος της οργάνωσης “Gays for Trump” είχε διαμηνύσει ότι θα εκφωνούσε λόγο καταδικάζοντας «τη σαρία, τους διεμφυλικούς και την παρουσία γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις».
Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk
Πηγή φωτο: The Associated Press, Aaron P. Bernstein / Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις