Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχηγός της Χεζμπολάχ: 10.000 στρατιώτες έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ επιμένει ότι έχει ήδη 10.000 στρατιώτες στη Συρία, που είναι έτοιμοι να επιτεθούν στο Ισραήλ.
Η εφημερίδα Times of Israel αναφέρει ότι ο διοικητής δήλωσε:

«Η Χεζμπολάχ έχει πάνω από 10.000 αγωνιστές που αναπτύσσονται στη νότια Συρία, η Χεζμπολάχ είναι ένας στρατός πεζικού, ρουκετών, τεθωρακισμένων, ελίτ δύναμης, λειτουργούμε όπως κάνουμε στον νότιο Λίβανο, αλλά φυσικά με κατακερματισμένο τρόπο».
Η έκθεση προσθέτει ότι ο κυβερνήτης δήλωσε ότι οι μαχητές ήταν εγκατεστημένοι σε περιοχές γύρω από τα Όρη του Γκολάν και ότι κατασκευάστηκαν σήραγγες και στρατιωτικές βάσεις για πιθανή αντιπαράθεση με το Ισραήλ.
Το Ισραήλ τελείωσε τον τελευταίο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ το 2006, στον 2ο  πόλεμο του Λιβάνου και από τότε οι εντάσεις στα βόρεια σύνορα παρέμειναν υψηλές. Η Χεζμπολάχ πιστεύεται ότι διαθέτει οπλοστάσιο από 100.000 έως 150.000 πυραύλους μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και μια δύναμη μάχης περίπου 50.000 στρατιωτών.
Ενώ οι αξιωματικοί λένε ότι ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ είναι θέμα χρόνου, αν όχι, οι τρέχουσες εκτιμήσεις των πληροφοριών δείχνουν ότι η τρομοκρατική ομάδα δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος να ξεκινήσει νέες εχθροπραξίες.
http://www.trunews.com/article/hezbollah-leader-10000-troops-ready-to-face-israel
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TRU NEWS : corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις