Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτο: αντέγραψαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία 106 φοιτητές!

Ανάστατη είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα στην Πάτρα. Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της ΓΣ να τους αποκλείσει από την εξεταστική.

Ανάστατη είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα στην Πάτρα από την αποκάλυψη ότι 106 φοιτητές αντέγραψαν και παρέδωσαν την ίδια
εργασία. Το περιστατικό σημειώθηκε στο μάθημα «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.  

Η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. 

Ωστόσο, στη συνέλευση, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης, όπως το ίδιο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΠΑΣΠ. Ωστόσο, η ΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, διότι, όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της, «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών». Η ΔΑΠ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα κι όχι από όλα.

Υψηλά κλιμάκια στην ΟΝΝΕΔ πάντως φαίνεται να έχουν εξοργιστεί. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Δέρβος είπε ότι «είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή «άφεσης αμαρτιών» σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας».Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις