Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Έρευνα για τις συνθήκες του τραυματισμού του 16χρονου έξω από τη ΓΑΔΑ - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ KAI Η ανακοίνωση των αντιεξουσιατών

Διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ΚΑΤ παραμένει ο ανήλικος που τραυματίστηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Στην Εντατική του ΚΑΤ παραμένει ο 16χρονος που τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επιχείρησε να αποφύγει τη
σύλληψή του. Ο ανήλικος είχε προσαχθεί για τα επεισόδια που έγιναν τη νύχτα του Σαββάτου στη Χαριλάου Τρικούπη και την ώρα που έφτασε με το περιπολικό στη ΓΑΔΑ, έσπρωξε αστυνομικό που τον συνόδευε, έτρεξε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και βρισκόμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και φορώντας τις χειροπέδες, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα, εκτινάχθηκε και χτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ο 16χρονος διεκομίστηκε στο ΚΑΤ με κατάγματα στα πόδια, στα οστά του προσώπου και στα πλευρά. Η κατάστασή του αρχικά ήταν σταθερή, όμως ένα επιληπτικό επεισόδιο ανάγκασε τους γιατρούς να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα.

Για το ατύχημα διεξάγεται διοικητική διερεύνηση, σχετικά με τα όσα προηγήθηκαν της προσπάθειας απόδρασης, κατά τη σύλληψη και μεταφορά του στη ΓΑΔΑ.

Αναμένονται, παράλληλα, τα πορίσματα των γιατρών και του ιατροδικαστή, οι οποίοι θα απαντήσουν στο αν όλα τα τραύματα προέρχονται από το τροχαίο ή αν είχαν προηγηθεί κάποια από ενδεχόμενη βίαιη αστυνομική μεταχείρισή του.

Η Τροχαία έχει αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι ο 32χρονος οδηγός του οχήματος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το περιστατικό

«Την 04:30 ώρα σήμερα (17-9-2017), συνελήφθη στα Εξάρχεια 16χρονος ημεδαπός, για τη  συμμετοχή του  σε επεισόδια, σε βάρος αστυνομικών. Κατά τη μεταγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και έμπροσθεν του κτιρίου (Λ. Αλεξάνδρας και Δημητσάνης), ο συλληφθείς απώθησε αιφνιδιαστικά τον έναν από τους δύο  αστυνομικούς, που τον συνόδευαν και ετράπη σε φυγή. Στην προσπάθειά του να διέλθει το ρεύμα ανόδου της Λ. Αλεξάνδρας προς την Λ. Κηφισίας, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 32χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν άμεσα σταθμό Ε.Κ.Α.Β., που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε σε Νοσοκομείο, που νοσηλεύεται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία θα υποβληθεί η σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, ενώ για το τροχαίο ατύχημα διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών. Για το περιστατικό διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση».

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιατών για το περιστατικό

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού  αναφέρεται:

«Κατά τις 5 τα ξημερώματα κρατούμενος (για άγνωστο λόγο) την ώρα που μεταφερόταν στη ΓΑΔΑ δεμένος πισθάγκωνα, ξέφυγε από τον αστυνομικό έλεγχο και προσπάθησε να διασχίσει την Αλεξάνδρας. Τότε τον χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Κηφισίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δυο του πόδια και να έχει εμφανέστατα τραύματα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξή του αρνούνταν να του βγάλουν χειροπέδες παρά τις εκκλήσεις των περαστικών, παρότι ήταν αδύνατο να κινηθεί λόγω των τραυμάτων του, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνταν κατηγορηματικά να του προσφέρουν νερό λέγοντας χαρακτηριστικά ‘καλά να πάθεις αυτό σου άξιζε’».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις