Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Το Κίνημα ματαίωσε σήμερα πάνω από 200 πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα!


Το Κίνημα ματαίωσε σήμερα πάνω από 200 πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα!

Παν Λαφαζάνης: Διώξαμε τα ΜΑΤ στην Αθήνα. Το τσουνάμι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν θα περάσει!

 


Ακυρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, από μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, περισσότεροι από 200 πλειστηριασμοί, που είχαν προγραμματιστεί σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας.
Επιχειρήθηκε εκ νέου, να «βγουν στο σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες. Οι πλειστηριασμοί είχαν «παγώσει» μέχρι το τέλος Αυγούστου, λόγω της μη λειτουργίας των δικαστηρίων για την καλοκαιρινή περίοδο. Όμως, μετά το τέλος του καλοκαιριού ξεκίνησαν πάλι, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, προετοιμάζοντας την λεηλασία της λαϊκής περιουσίας μέσω και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι θα βρεθούν λοιπόν και πάλι αντιμέτωποι με ένα διαρκώς αυξανόμενο «κύμα» πλειστηριασμών. Το φθινόπωρο, με ακέραια την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων της Βουλής, που τάσσονται υπέρ των εξοντωτικών για τον λαό μνημονίων, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κάθε εβδομάδα θα βγαίνουν στο «σφυρί» όλο και περισσότερα σπίτια, καταστήματα και λαϊκές περιουσίες, για χάρη της ικανοποίησης των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων», των τραπεζών και των funds. Επίσης, θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στόχος των δανειστών, της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων είναι μ’ ένα «κλικ» από ένα υπολογιστή, να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έδωσε σήμερα αγωνιστική συνέχεια στις κινητοποιήσεις του κατά την διάρκεια των προηγούμενων μηνών, με τις οποίες είχε αποτρέψει και ακυρώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, κερδοσκόπων -”κορακιών” και των τραπεζών για υφαρπαγή λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.
Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών με τη σημερινή του κινητοποίηση έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι θα κλιμακώσει και θα μαζικοποιήσει την δράση του για να αποτρέψει την διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η κινητοποίηση της Αθήνας
Στο ειρηνοδικείο Αθήνας, ακυρώθηκαν από το κίνημα δεκάδες πλειστηριασμοί, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες με εντολή της κυβέρνησης δυνάμεις των ΥΜΕΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης) προσπάθησαν να επιβάλουν τη διενέργειά τους.
Τελικά η κυβέρνηση μετά από την αποφασιστική στάση των διαδηλωτών αλλά και την αποτελεσματική παρέμβαση – διάβημα του παριστάμενου στην κινητοποίηση Γραμματέα της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνη έδωσε εντολή να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ.
Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μπλοκ της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη, του ΕΠΑΜ και του ”Δεν Πληρώνω” και από κοινωνικές συλλογικότητες και επιτροπές δήμων του λεκανοπεδίου της Αθήνας κατά των πλειστηριασμών, όπως του Ζωγράφου και του Αιγάλεω.
Στην κινητοποίηση αυτή οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν πολλά αγωνιστικά συνθήματα μεταξύ των οποίων “ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία”, “κόρακες – κόρακες παντού, η πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ”, “η περιουσία η λαϊκή δεν είναι για τα δόντια σου κοράκι Κοντονή”, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Το κίνημα σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πάτρα, Περιστέρι
Στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν παρουσιάστηκαν καθόλου συμβολαιογράφοι μετά την απόφαση για αποχή της γενικής τους συνέλευσης, ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί, λόγω και της κινητοποίησης του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης».
Στο Αγρίνιο και την Πάτρα οι κινητοποιήσεις ήταν πάλι ιδιαίτερα μαζικές και δυναμικές και απέτρεψαν όλους τους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκών περιουσιών.
Στο Περιστέρι μετά από κινητοποίηση της τοπικής Επιτροπής κατά των πλειστηριασμών ακυρώθηκαν 2 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις