Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Όλα όσα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο - Στόχος η υλοποίηση του 80% των προαπαιτούμενων έως τον Νοέμβριο

Στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του 80% των προαπαιτούμενων έως τον Νοέμβριο προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο
του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Εξάλλου και ο κ. Τσίπρας, στην εισήγησή του επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη ώστε να μην επιτρέψει σε όσους- στο εσωτερικό η στο εξωτερικό- επιθυμούν καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι τα 95 προαπαιτούμενα αφορούν κατά κύριο λόγο σε δευτερογενή νομοθεσία, δηλαδή υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα, με την υλοποίηση των πράξεων να γίνεται ανά εβδομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργικό συμβούλιο ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα αποτελέσματα του Eurogroup.
Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε θετική τη συνεδρίαση, σημειώνοντας πως δεν συζητήθηκαν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα. Ωστόσο, και εκείνος ζήτησε να ανέβουν οι ρυθμοί στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων ώστε να κλείσει στην ώρα της η τρίτη αξιολόγηση.
Ενημέρωση στο υπουργικό παρείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ενώ το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων.
Ακόμη, το υπουργικό εξέτασε νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης (ταυτότητα φύλου), Εξωτερικών (ινστιτούτο Βενετίας), Αγροτικής Ανάπτυξης (νωπά προϊόντα). καθώς και νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.
Τέλος, το υπουργικό ενημερώθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για την εξέλιξη των εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει έως ότου ολοκληρωθεί η απορρύπανση ολόκληρης της περιοχής.


Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις