Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Bρυξέλλες- στο μουσείο της Ευρώπης η αμφιλεγόμενη έκθεση «το Iσλάμ είναι κι αυτό μέρος της ιστορία μας». ΒΙΝΤΕΟ

To Moυσείο της Ευρώπης διοργανωτής της έκθεσης επιθυμεί να δείξει ότι το ισλάμ είναι ένα μέρος ενσωματωμένο του ευρωπαικού πολιτισμού εδώ και αιώνες.

Η έκθεση το  «το Islam είναι επίσης ιστορία μας», άνοιξε τις πόρτες της στις Βρυξέλλες στις 15 Σεπτέμβρη.
Η έκθεση αναβλήθηκε για μήνες μετά τις τρομοκρατικές σε Παρίσι και Βρυξέλλες το 2015 και 2016, και λόγω της δυσκολίας να βρει μέρος να την φιλοξενήσει.
Τελικά ήταν ο χώρος Vanderborght, του δήμου Βρυξελλών που δέχθηκε να παρουσιάσει την αμφιλεγομένη έκθεση.
«Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους ευρωπαίους ότι το islam είναι μέρος του ευρωπαικού πολιτισμού , ότι αυτό δεν είναι μια πρόσφατη εισαγωγή αλλά ότι έχει ρίζες που ανέρχονται εδώ και 13 αιώνες », εμπιστεύθηκε στο Associated Press (AP) η Isabelle Benoit, η ιστορικός που εμπνεύστηκε την έκθεση.
Ο σκοπός είναι ν΄αναδειχθεί πως το islam επηρέασε την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού βασιλείου στην ιβηρική χερσόνησο έπειτα μέσω της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τελικά κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας. Η έκθεση ως αναφορά φθάνει ως την εποχή μας όπου η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με κύμμα μαζικής μετανάστευσης προερχόμενο από τη Μ Ανατολή και τη Β Αφρική και που υπόκειται σε τρομοκρατική απειλή.
Voir l'image sur Twitter
Voir l'image sur Twitter
Ο Jean Ulrick Desert δημιούργησε ένα έργο με burqa στα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ,Αγγλίας,Γαλλίας,Γερμανίας για να δείξει την έκταση της μετανάστευσης.
Μια εγκατάσταση του αμερικανού Gregory Green, που τοποθέτησε μια βόμβα σε τσάντα της  Louis Vuitton, προκάλεσε το θυμό κάποιων επισκεπτών μουσουλμάνων. Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι το έργο του Gregory Green δεν θ΄αποσυρθεί αλλά συμφώνησαν να τ΄αλλάξουν θέση μια και ήταν στο τέλος της έκθεσης και άφηναν την τελική εντύπωση και να το αναμορφώσουν.rt 21/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις