Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Κουρουμπλής: Εάν ήταν ο Ανδρέας, η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια - BINTEO

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας διερωτήθηκε γιατί ενοχλεί το άρθρο του πρωθυπουργού και σχολιάζοντας τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά, που χαρακτήρισε ύβρι το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ήταν «λάθος» η παρέμβασή της.
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είναι μια υπόθεση που την κληρονομούν κάποιοι, είναι μια εθνική υπόθεση γιατί ήταν ο μεγαλύτερος ηγέτης της μεταπολεμικής Ελλάδος. Αφού τίθεται το ζήτημα γιατί μιλάω εγώ, να μας πουν όλοι πώς τον υπερασπίστηκαν, πώς τον υπερασπιζόμαστε όλοι μας σήμερα, όχι να τον θυμόμαστε μόνο την 3η του Σεπτέμβρη. Πώς τον υπερασπιζόμαστε όταν τον βρίζει η δεξιά», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.
Ερωτηθείς εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ψήφιζε τα μνημόνια, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εάν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια».
Επίσης, για όσους, τον χαρακτηρίζουν βαρίδι και βαρίδι απάντησε ότι «όταν με λένε βαρίδι, λένε βαρίδι τους 80.000 ανθρώπους που με ψήφισαν».
Συγκεκριμένα, για τον χαρακτηρισμό «γενίτσαρο» που του απέδωσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας σχολίασε: «Είμαι περήφανος γιατί είμαι γενίτσαρος της αριστεράς. Κατουρημένες ποδιές της δεξιάς δεν φίλησα ούτε θα φιλήσω ποτέ. Όταν το λένε σε μένα πρέπει να υπολογίζουν τι κόσμος με ψήφισε»
Για τη σύγκριση Ανδρέα Παπανδρέου-Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουρουμπλής, σημείωσε: «Συγκρίνουμε δύο διαφορετικά πράγματα γιατί ο Ανδρέας δεν ζει σήμερα. Ο Τσίπρας βρίσκεται πάνω στην πολιτική δράση. Θα κριθεί και ο Τσίπρας στο τέλος της τετραετίας και εκεί θα φανεί. Τώρα είναι άδικο να τοποθετούμαστε αβασάνιστα. Ο Τσίπρας παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα από αυτούς που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της και τη βάζει τώρα σε μια ρότα για να πατήσει στα πόδια της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις