Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τι απαντά η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ στους πολιτικούς υπαλλήλους

Η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα με γραπτή ανακοίνωσή της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ,απαντά στους πολιτικούς υπαλλήλους για τις μετακινήσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων στο ΥΠΕΘΑ.
Σ΄ αυτό που δεν απαντά και δεν χρειάζεται να απαντήσει βεβαίως δημόσια αλλά να κάνει κάτι, είναι να επισημάνει σε συνεργάτες της πως όταν συνομιλούν και συνεργάζονται με Αξιωματικούς πρέπει να το κάνουν με στοιχειώδη ευγένεια. Όχι επειδή οι Αξιωματικοί είναι κάποια ιδιαίτερη κάστα,αλλά επειδή είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εξήγηση…

Η ανακοίνωση:

1. Σε συνέχεια του από 25/7/2017 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ από το γραφείο της Ειδικής Γραμματέα κας Καλλιόπης Παπαλεωνίδα ανακοινώνεται ότι, ενεκρίθη και υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος περί ¨Οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ¨ και έχει δρομολογηθεί η νομοτεχνική διαδικασία τελικής έκδοσής του.     

2. Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με πρόσφατη μετακίνηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων στο ΥΠΕΘΑ, επισημαίνονται τα εξής:

α.  Οι μετακινήσεις προϊσταμένων σε αντίστοιχες θέσεις ευθύνης προβλέπονται από το Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και αποτελούν συνήθη διοικητική πρακτική.

β. Κατόπιν τούτου, οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνείας με παραπλανητική επιχειρηματολογία που δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα αλλά ούτε αντιπροσωπεύει το σύνολο του Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, καταρρίπτεται από το έργο που επιτελείται αυτό τον καιρό, για τη δημιουργία εκείνου του πλαισίου που θα αποτελέσει την απαραίτητη συνθήκη για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης στο ΥΠΕΘΑ και την εμπέδωση των αρχών της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Απόπειρες υποβάθμισης του εν λόγω έργου με παρωχημένους όρους και με χρήση ανυπόστατων στοιχείων, δεν θα ευοδωθούν. Σε κάθε περίπτωση απώτατος σκοπός όλων, πρέπει να είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι η προάσπιση συντεχνιακών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις