Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ε.α ΤΖΕΙΜΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗ: «Μια πυρηνική ανταλλαγή είναι κοντά μας όσο ποτέ άλλοτε!»

Συμβατικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα βλέπει ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, Τζέιμς Σταυρίδης.
Ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζέιμς Σταυρίδης δίνει 10% πιθανότητα πυρηνικού πολέμου με τη
Βόρεια Κορέα, αλλά 50% για συμβατικό πόλεμο, σύμφωνα με τους Times.
Μιλώντας στην εφημερίδα, είπε πως ένας πόλεμος θα μπορούσε δυνητικά να ξεκινήσει αν η Βόρεια Κορέα εκτοξεύσει πύραυλο που θα πλήξει το Γκουάμ ή θα πέσει κοντά σε αμερικανικό έδαφος.
Θα μπορούσε δυνητικά να έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να αντεπιτεθούν στη Βόρεια Κορέα με πυραύλους cruise Tomahawk, όπως έγινε και στη Συρία μετά τη χημική επίθεση του Απριλίου.
Και ενώ η Συρία απλά δέχθηκε το πλήγμα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να απαντήσει πιο βίαια, προκειμένου να μη φανεί αδύναμος, βάλλοντας ενδεχομένως κατά αμερικανικών στρατιωτικών σταθμών στη Νότια Κορέα.
Επίσης, οι Times ανέφεραν πως υπάρχει πιθανότητα ο Κιμ να καταφύγει σε πιο δραστικές ενέργειες, ακόμα και να στείλει λαθραία πυρηνικό όπλο μέσω πλοίου σε τοποθεσία που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο αριθμό θυμάτων.
Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το όπλο μέσω αέρος.
«Βρισκόμαστε πιο κοντά σε πυρηνική ανταλλαγή απ’ ό,τι οποιαδήποτε στιγμή στην παγκόσμια ιστορία, με μοναδική εξαίρεση την πυραυλική κρίση της Κούβας», δήλωσε ο κ. Σταυρίδης στους Times.
Κατά την εφημερίδα, πόλεμος θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και από ένα σχετικά ήσσονος σημασίας περιστατικό στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ή από προβοκάτσια που θα εξελιχθεί σε συμβατικό πόλεμο και στη συνέχεια θα κλιμακωθεί.
Την ίδια ώρα, συνταξιούχος Αμερικανός στρατηγός δήλωσε πως σενάριο πολέμου του Πενταγώνου δείχνει πως ένας συμβατικός πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 20.000 ανθρώπων ημερησίως στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις