Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Χουντής: Όχι στην Ένωση των πολυεθνικών και των τραπεζών!


Ν. Χουντής: Όχι στην Ένωση των πολυεθνικών και των τραπεζών!

Όχι στην Ένωση των πολυεθνικών και των τραπεζών. Ναι στην Ευρώπη κυρίαρχων κρατών με ισοτιμία και δημοκρατία

 


Έντονη κριτική στις προτάσεις του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άσκησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής  κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Κατάσταση της Ένωσης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε προς τον κ. Γιούνκερ ότι  «Η πραγματική Κατάσταση της Ένωσης είναι πολύ διαφορετική από αυτή που μας περιγράψατε σήμερα” σημειώνοντας ότι “οι ευρωπαίοι πολίτες βλέπουν στον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης το καρότο των ιδιωτικών επενδύσεων που θα φέρουν δουλειές, αλλά και ταυτόχρονα το μαστίγιο της μείωσης των μισθών και της παραβίασης της εργασιακής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας». 
Καταλήγοντας ο Νίκος Χουντής στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι : «Θέλουμε μια Ευρώπη κυρίαρχων κρατών στη βάση της ισοτιμίας και της δημοκρατίαςΜια Ευρώπη που θα συνεργαζόμαστε για την οικονομία τη βιομηχανία το περιβάλλον, αλλά σε όφελος των λαών και σε βάρος των πολυεθνικών, και προφανώς μια Ευρώπη ειρήνης, φιλίας και όχι των στρατιωτικών εξοπλισμών και πολέμου». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις