Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δ. Στρατούλης: Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της


Δ. Στρατούλης: Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ της ΛΑ.Ε, που παραβρέθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του επικουρικού τους

 Η Εθνική Τράπεζα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της


Αντιπροσωπία της ΛΑΕ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη μέλος της ΠΓ της και Αλέκο Καλύβη μέλος του ΠΣ της, παραβρέθηκε σήμερα στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του επικουρικού τους ταμείου (ΛΕΠΕΤΕ).
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
«Η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας αποθρασυμένη από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές επιδιώκει να αθετήσει τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της προς το επικουρικό ταμείο των εργαζομένων της Εθνικής, οδηγώντας το σε χρεοκοπία και κατά συνέπεια τις χορηγούμενες επικουρικές συντάξεις σε πλήρη κατεδάφιση.
Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση του ταμείου και των επικουρικών συντάξεων τους. Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να καλύψει τις ανάγκες του επικουρικού ταμείου των εργαζομένων και συνταξιούχων της. Και να σταματήσει άμεσα τα προγράμματα εθελουσίων εξόδων, που συνεχώς εφαρμόζει προκαλώντας μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων, στερώντας αυτό το ταμείο από ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του.
Καλούμε τους εργαζομένους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας να συντονίσουν τον αγώνα τους με ολόκληρο το συνταξιουχικό κίνημα, όχι μόνο για την υπεράσπιση του επικουρικού τους ταμείου και των συντάξεών τους αλλά και για την αποτροπή των νέων προγραμματισμένων από την κυβέρνηση μειώσεων και των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αλλά και των μνημονίων, που τους υπαγορεύουν, και για την προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις