Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτοί κρατούν το χρέος της Ελλάδας…


Αυτοί κρατούν το χρέος της Ελλάδας…

 Τζούλια Λιακοπούλου


Η Barclays Bank παρουσίασε  ένα έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει «χαρτί και καλαμάρι» ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι του Ελληνικού Χρέου! 

Η Barclays Bank παρουσίασε  ένα έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει «χαρτί και καλαμάρι» ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι του Ελληνικού Χρέους αυτήν τη στιγμή. Η ανάλυση έγινε από ειδικούς οικονομολόγους και αναλυτές της βρετανικής τράπεζας και είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και τεχνική.
Η έκθεση της Barclays
Σε έρευνα-μελέτη που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η Barclays, σχετικά με τους κατόχους του Ελληνικού Χρέους, κατέληξε ότι, οι κυριότεροι εξ’ αυτών είναι συγκεκριμένοι και έχουν στην κατοχή τους την τεράστια πλειοψηφία κυρίως σε «πυκνότητα» (με το top 30 της λίστας να έχει το 70% +του συνόλου) του Ελληνικού Χρέους. Στην έκθεση αυτή, οι αριθμοί είναι ενημερωμένοι στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι και το πρώτο τέταρτο (Q1 – Quarter 1) του 2015 και η λίστα είναι ονομαστική δίνοντας λεπτομέρειες για όλους τους κατόχους του χρέους.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι πληροφορίες προέρχονται από τις γνωστοποιήσεις από τις ίδιες τις επιχειρήσεις (για τους κατόχους από τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες), ή και από επίσημα στοιχεία (για τη συμμετοχή του Δημόσιου Τομέα). Πρέπει να τονιστεί ότι, τα δεδομένα - πληροφορίες ήταν στην διάθεση του κοινού για μεγάλο χρονικό διάστημα(!) και έτσι, δεν αποτελούν στοιχεία έκπληξης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τους οργανισμούς αξιολόγησης και τους σχολιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις