Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

“Τσούζει” τον Ερντογάν το Κουρδιστάν! “Δεν θα σε σώσει το Ισραήλ” λέει στον Μπαρζανί

Ο Ερντογάν απειλεί τον Μπαρζανί και τους Κούρδους του Ιράκ που αποφάσισαν την ανεξαρτητοποίησή τους. Ο Ερντογάν μιλώντας σε  τελετής έναρξης για το νέο ακαδημαϊκό έτος,
αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα κάνοντας λόγο για πράξη προδοσίας κατά της Τουρκίας.

“Εκείνοι που σας ξεσηκώνουν  σήμερα θα σας αφήσουν αύριο. Μαζί θα συνεχίσουμε να ζούμε  για χιλιάδες χρόνια. Μην καταστρέφετε το αύριο  από τη φιλοδοξία του σήμερα. Το γεγονός ότι  Ισραηλινές σημαίες κυματίζουν μαζί με τις δικές σας δεν θα σας σώσει, θα πρέπει να το ξέρετε “, δήλωσε ο Ερντογάν.
Υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των ψήφων του «ναι» στο δημοψήφισμα δεν έχει αξία δεδομένου ότι καμία άλλη χώρα εκτός από το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ο Ερντογάν απείλησε το KRG με την διακοπή ροής πετρελαίου από την περιοχή και άλλες οικονομικές κυρώσεις.

“Όταν αρχίζουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις, θα μένετε μόνοι σας. Αφού κλείσουμε τη κάνουλα , όλα γίνονται. Μόλις τα φορτηγά σταματήσουν να πηγαίνουν στο βόρειο Ιράκ, δεν θα υπάρξει φαγητό. Πρέπει να επιβάλλουμε κυρώσεις. Πώς θα τους στείλει το Ισραήλ εφόδια, από πού; ” είπε ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι απαράδεκτο και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα  για την οικονομία, το εμπόριο και την ασφάλεια.

Υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του βόρειου Ιράκ μπορεί να πουλήσει  πετρέλαιο μόνο μέσω της Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε: “Έχουμε τη βρύση. Τη στιγμή που κλείνουμε τη βρύση, όλα έχουν τελειώσει. ”

Παρά τις προειδοποιήσεις της Βαγδάτης ,της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον, το KRG διεξήγαγε το δημοψήφισμα  για ανεξάρτητο κράτος του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι 93,29% των 282.017 ανθρώπων ψήφισαν υπέρ  της δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις