Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το ΚΑΣ πέτυχε μεγάλη νίκη…



Το ΚΑΣ πέτυχε μεγάλη νίκη…

Δ. Στρατούλης:  Αγώνας για την αποτροπή του Εθνικού, Οικονομικού, Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού εγκλήματος του Ελληνικού…


Nίκη του Κινήματος: Ανεβλήθη η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικής μελέτης για το ξεπούλημα του Ελληνικού
Δ. Στρατούλης : Να σταματήσει ΤΩΡΑ η σκανδαλώδης και φωτογραφική διαδικασία ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
Σημαντική νίκη είχε σήμερα 27/09 το κίνημα κατά της εκχώρησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με πλειοψηφία 11 έναντι 6 ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την έγκριση του ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης) και της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, ώστε να προηγηθεί συζήτηση σε αυτό για την κήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου, όπως ζητούσε με τη σημερινή του κινητοποίηση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Εν το μεταξύ την Τετάρτη 27/9 πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή η Παναττική στάση εργασίας και η συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ενάντια στις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις τις υπουργού Πολιτισμού για την παράκαμψη του αρχαιολογικού νόμου και των εφορειών αρχαιοτήτων κατά την υλοποίηση της σύμβασης ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΑ προκήρυξε τη στάση εργασίας αυτή την ημέρα κατά την οποία συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ως θέμα, η έγκριση του ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης) και της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά», «χωρίς να έχει προηγηθεί» όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου που επανειλημμένως και με στοιχεία έχει ζητήσει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων».
Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), με θέμα την έγκριση του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης και τη στρατηγική μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας σε ερωτήματα παριστάμενων δημοσιογράφων ανάφερε τα εξής:
Κύριε Στρατούλη, γιατί είστε εδώ σήμερα, συμφωνείτε με το αίτημα του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την αναβολή των θεμάτων του ΚΑΣ που αφορούν την εκχώρηση πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, επειδή δεν έχει προηγηθεί η κήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου;
Είμαι εδώ για να εκφράσω την συμπαράσταση της ΛΑΕ στον αγώνα του συλλόγου Αρχαιολόγων να μην παρακαμφθεί στην υπόθεση της εκχώρησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα ο αρχαιολογικός νόμος και οι αρμόδιες εφορίες αρχαιοτήτων. Εάν αυτό γίνει, τότε αυτή η εκχώρηση θα συνιστά εκτός των άλλων και έγκλημα σε βάρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποτροπή του εθνικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος του ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με χαριστικές και σκανδαλώδεις, φωτογραφικές διαδικασίες σε μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά οικονομικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Στόχος μας ήταν και παραμένει η μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Κύριε Στρατούλη, πως αισθάνεστε που πρώην σύντροφοί σας εκχωρούν σήμερα το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, παρά την αντίθετη προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ;
Κατ’ αρχήν αισθάνομαι πίκρα για την απίστευτη μνημονιακή μετάλλαξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης αισθάνομαι αγανάκτηση για την συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τους δανειστές και για την ακύρωση όλων των δεσμεύσεών της απέναντι στο λαό. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατρέψουμε το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, καθώς επίσης και όλα τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, τα ψηφίζουν ή τα στηρίζουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις