Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η υπόθεση ενός ακόμη «απρόσκλητου» Ρωσικού υποβρυχίου εξευτελίζει ξανά… το σύστημα άμυνας της Σουηδίας

Στον λιμένα «Gävle» νωρίτερα εντός του 2017, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ τoυ ρωσικού Sputnik. Δύτες εντόπισαν «αποτυπώματα» στον βυθό από
επικαθήμενο βαρύ αντικείμενο, προκαλώντας υποψίες ότι για μια ακόμη φορά τους είχε «επισκεφθεί» απρόσκλητο κάποιο υποβρύχιο!
Η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter κάνει λόγο για κολοσσιαία διεθνή παραβίαση! Της υπόθεσης έχει επιληφθεί το σουηδικό Ναυτικό. Ήταν 29 Ιουνίου, όταν συστήματα που έχουν εγκαταστήσει οι Σουηδοί στο λιμάνι, εντόπισαν αντικείμενο μήκους 13 μέτρων και πλάτους τριών μέτρων, με αποτέλεσμα να εγείρονται υποψίες κάποιου μίνι-υποβρυχίου με το οποίο ασκήθηκε σε διείσδυση κάποια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων.
Το αντικείμενο φέρεται να παρέμεινε στην περιοχή για πάνω από δυο ώρες, κάτι που δεν είναι και ιδιαίτερα κολακευτικό για το σύστημα άμυνας και ασφάλειας της Σουηδίας στην περιοχή. Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί σε όποιον το κάνει, μπορεί να επιτυγχάνει ένα πρόσκαιρο ψυχολογικό αποτέλεσμα, όμως προκαλεί αφύπνιση στον αντίπαλο και αυτό δεν μπορεί να είναι καλό!
Το Sputnik αναφέρει και ένα επεισόδιο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, τον Οκτώβριο του 1981, όταν σοβιετικό υποβρύχιο τύπου S-363 κόλλησε στα αβαθή έξω από τη ναυτική βάση Karlskrona, κι ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν άσκηση του σουηδικού Ναυτικού. Το υποβρύχιο παρέκαμψε με επιτυχία τα συστήματα των Σουηδών και στο τέλος το ανακάλυψε ένας ψαράς…
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις