Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Μνήμες Σεπτεμβριανών στην Τουρκία, όπου δεν σέβονται ούτε τα νεκροταφεία “αλλοθρησκων”

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την θλιβερή επέτειο της 6-7ης Σεπτεμβρίου και η Τουρκία έζησε ξανά παρόμοια βαρβαρότητα.


Το περιστατικό συνέβη στην δυτική πόλη της Άγκυρας, στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας!

Συγγενείς και φίλοι πήγαν στο Νεκροταφείο της περιοχής για να ενταφιάσουν τη σωρό της 78χρονης  Χατούν Τουγλούκ, μητέρας της βουλευτού του Κουρδικού Κόμματος ΗDP, κ. Αϊσέλ Τουγλούκ που κρατείται στις Φυλακές.

Αμέσως μετά τον ενταφιασμό της αείμνηστης εμφανίστηκε μια ομάδα 20-30 τραμπούκων που φώναζαν:

-Εδώ δεν ενταφιάζονται Κούρδοι, Αλεβήδες, Αρμένιοι…

-Εδώ είναι θαμμένοι ηρωϊκοί νεκροί δεν μπορεί να ταφούν τρομοκράτες…

–Εάν την θάψετε θα την βγάλουμε και θα την κάνουμε κομμάτια….

Στη συνέχεια επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες στους συγγενείς και φίλους της θανούσης.

Η οικογένεια αποφάσισε την άμεση εκταφή και την μεταφορά της σωρού στο Ντερσίμ.  Βέβαια, η Αϊσέλ δεν μπόρεσε να συνοδεύσει τη σορό της μητέρας της , γιατί δεν της έδωσαν άδεια από τη Φυλακή.

Οι επιθέσεις σε Χριστιανικά Νεκροταφεία είναι συνηθισμένο  φαινόμενο στην Τουρκία.  Στα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών βεβήλωσαν τους τάφους των Πατριαρχών, ξέθαψαν φρεσκοθαμένους νεκρούς κι έπαιξαν ποδόσφαιρο με τις νεκροκεφαλές  στα ελληνορθόδοξα Νεκροταφεία.

Πρόσφατα  , ένα μέλος του κυβερνώντο κόμματος ο Αϊχάν Ογούζ δήλωσε: “Ιδρύουμε νέο κράτος, ιδρυτής του είναι ο Ερντογάν”. Δυστυχώς το νέο κράτος διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μιλιταριστικού  παρελθόντος. Προκειται για μια χώρα με ανύπαρκτη δημοκρατία, δικαιοσύνη, διάκριση εξουσιών και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μια χώρα που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες και τις συμβάσεις που φέρουν την υπογραφή της.  Η μόνη διαφορά του χθες με το σήμερα είναι η κατάργηση της κοσμικότητας και η στροφή στη θεοκρατία, η οποία βέβαια είναι μια αυθαίρετη πρακτική που απέχει  πολύ από τις επιταγές του Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις