Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ψάλτες τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στον Πύργο, όταν κατά τη
διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οι δύο ιεροψάλτες άνοιξαν μεταξύ τους φραστικό «πόλεμο» διακόπτοντας τη Θεία Λειτουργία!

Ο ιερέας τελούσε με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία και οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια. Ξαφνικά ακούστηκε η φωνή του ηλικιωμένου δεξιού ψάλτη από το αναλόγιό του: «Κατέβα κάτω ρε…Φύγε από 'κει ρε τενεκέ ξεγάνωτε!».
Οι πιστοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους! Έκπληκτοι είδαν και άκουσαν τον δεξιό ψάλτη, να απευθύνεται με δυνατή φωνή στον αριστερό, ο οποίος του απάντησε: «Δεν φεύγω ρε, τι θέλεις;».
Ο ιερέας αιφνιδιάστηκε και αναγκάστηκε να διακόψει τη Θεία Λειτουργία, αφού τα «αίματα» μεταξύ των δύο ιεροψαλτών είχαν ανάψει, ενώ όλοι οι πιστοί είχαν αναστατωθεί.
Οι διαξιφισμοί των δύο ιεροψαλτών συνεχίστηκαν από τα αναλόγια που είχαν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», με τον εξής διάλογο:
«Θα έρθω απέναντι και θα σου σπάσω τα παΐδια!», είπε ο δεξιός ψάλτης, για να ανταπαντήσει ο αριστερός: «Δεν φεύγω ρε…».
Ευτυχώς, σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν πιστοί και τους κάλεσαν να ηρεμήσουν:. «Σεβαστείτε τον ιερό χώρο, σεβαστείτε τον ιερέα και την αποστολή σας…».
Τελικά, οι δύο ηλικιωμένοι ιεροψάλτες, ηρέμησαν, η εκκλησιαστική τάξη αποκαταστάθηκε και ο ιερέας συνέχισε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.


Πηγή πληροφοριών: patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις