Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών έδιωξε τα ΜΑΤ από το Ειρηνοδικείο!


Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών έδιωξε τα ΜΑΤ από το Ειρηνοδικείο!

Πριν από λίγο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών! Το Κίνημα έδιωξε συμβολαιογράφους και κοράκια και δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας παρά την παρουσία των ΜΑΤατζήδων του Τσίπρα.
Η χούντα των τραπεζιτών και των υποτακτικών τους κυβερνήσεων δε θα περάσει!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


 


Αποτράπηκε και σήμερα η αρπαγή σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.
Μεγάλη νίκη και σήμερα του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που ακύρωσε σ’ όλη τη χώρα πάνω από 150 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.
Ακόμα μεγαλύτερη όμως νίκη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου όχι μόνο απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς, αλλά και με αποφασιστικό και μαζικό τρόπο, έδιωξε τις δυνάμεις καταστολής (ΥΜΕΤ), οι οποίες είχαν μπει μέσα στην αίθουσα 7 του Ειρηνοδικείου, για να προστατέψουν τους συμβολαιογράφους που θα εκτελούσαν τους πλειστηριασμούς!
Απαράδεχτη και κατάπτυστη υπήρξε η σημερινή αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο έστειλε τα ΥΜΕΤ, το “αδελφάκι” των ΜΑΤ, στο Ειρηνοδικείο Αθήνας για να καταστείλουν το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αλλά και έδωσε εντολή και μπήκαν για πρώτη φορά, με πλήρεις εξαρτήσεις και εξοπλισμό μέσα στην δικαστική αίθουσα, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ρύθμισης και Δημοκρατικής Νομιμότητας.
Στην κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού, τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου της Τάσο Μαυρόπουλο, Βασίλη Πριμικήρη, Διονύση Φλαμιάτο, Γιάννη Καλιντεράκη, Παναγιώτη Κατίκα και Μάνια Μπαρσέφσκι!
Η  Πλεύση Ελευθερίας με την πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον δικηγόρο Κώστα Ζηκογιάννη!  
Πολυπληθής αντιπροσωπεία   Του Κινήματος Δεν Πληρώνω!
Το ΕΠΑΜ!  
Μαζική εκπροσώπηση από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Συμμετείχαν επίσης επιτροπές κατά των πλειστηριασμών από δήμους του λεκανοπεδίου της Αθήνας.
Οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ μετά από κυβερνητική εντολή, μία ώρα πριν την τυπική έναρξη των πλειστηριασμών, μπήκαν μέσα στην αίθουσα του ειρηνοδικείου με στόχο να επιβάλλουν την πραγματοποίηση 69 προγραμματισμένων πλειστηριασμών, από τους οποίους στους 65 ήταν επισπεύδουσες η Eurobank, η Alphabank και η τράπεζα Πειραιώς. Οι διαδηλωτές πλημμύρισαν ασφυχτικά την αίθουσα του ειρηνοδικείου και με την μαζική παρουσία τους και τα συνθήματα τους ανάγκασαν τα ΥΜΕΤ να αποχωρήσουν από την δικαστική αίθουσα.
Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά και έξω από αυτήν, ακούστηκαν μεταξύ άλλων τα συνθήματα : «Δεν είναι για κοράκια και πολυεθνικές τα σπίτια του λαού και οι ζωές», «Αντίσταση και πάλη στις γειτονιές απέναντι σε funds και πολυεθνικές», “ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αρπάζουν του λαού την περιουσία», «Κόρακες, κόρακες, κόρακες παντού κι πιο μεγάλοι κόρακες ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «Κράτος, Ε.Ε και τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες».
Το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών με τη σημερινή του δυναμική και νικηφόρα παρουσία και παρέμβασή του στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, έδωσε και σήμερα στην κυβέρνηση, σε όλο το Μνημονιακό Κατεστημένο, στις Τράπεζες, στην Τρόικα, στα “κοράκια” και στα κερδοσκοπικά funds ένα νέο ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει την αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και ότι θα ακυρώσει στην πράξη τα σχέδιά τους για συμβατικούς, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο ειρηνοδικείο Αθήνας ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, έκανε την εξής δήλωση:
«Καταγγέλλουμε τη σημερινή αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο έστειλε τα ΥΜΕΤ, το “αδελφάκι” των ΜΑΤ, στο Ειρηνοδικείο Αθήνας για να καταστείλουν το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αλλά και έδωσε εντολή και μπήκαν με πλήρεις εξαρτήσεις και εξοπλισμό μέσα στην δικαστική αίθουσα, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ρύθμισης και δημοκρατικής μονιμότητας.
Χαιρετίζουμε τη νίκη του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που ακύρωσε και σήμερα σ’ όλη τη χώρα πάνω από 150 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.
Χαιρετίζουμε, επίσης, τη νίκη του Κινήματος στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, που όχι μόνο απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς, αλλά και με αποφασιστικό και μαζικό τρόπο έδιωξε τις δυνάμεις καταστολής μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.
Διαμηνύουμε και σήμερα, από εδώ, στην κυβέρνηση, σε όλο το Μνημονιακό Κατεστημένο, στις Τράπεζες, στην Τρόικα, στα “κοράκια” και στα κερδοσκοπικά funds ότι δεν θα επιτρέψουμε την αρπαγή και λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και ότι τα σχέδιά τους για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις δεν θα περάσουν και θα ακυρωθούν από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην πράξη.»


Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις